Harmonica doek

Een harmonica doek is een makkelijk en mooi alternatief voor een grote parasol. Harmonica doeken worden ook wel lamellendoeken of wavesails genoemd. Tijdens een zomerse dag doe je niets liever dan lekker in de tuin zitten, maar een parasol kan nogal een gedoe zijn. Gebruik daarom een harmonica doek om toch die benodigde schaduw en verkoeling te creëren!

Bekijk Maatwerk Schaduwdoeken Bekijk Standaard Schaduwdoeken

Bekijk nu alle formaten lamellen Harmonica doek en maatwerk harmonicadoek.

Snel wisselen tussen zon en schaduw met een harmonica doek

Je kunt het doek eenvoudig handmatig met een koord bedienen en zo open en dicht schuiven. Het doek schuift over staaldraden die tussen twee muren of balken van een pergola bevestigd zijn. Wil je zon? Dan schuif je het harmonica doek snel en eenvoudig open. Liever schaduw? Dan schuif je deze net zo eenvoudig weer terug op zijn plaats.

Je hoeft een lamellendoek niet op te bergen als je toch liever in de zon wilt zitten. Het doek is namelijk geheel weer- en waterbestendig, waardoor het de hele zomer buiten kan blijven hangen. Kortom, een flexibel en ook nog eens betaalbaar product!

Hoe bevestig ik een harmonica doek?

Je bevestigt een lamellendoek tussen de balken van een pergola of tussen twee muren. Je monteert twee of drie staaldraden waarover het doek schuift. Het open en dicht schuiven van het doek gebeurt handmatig met koord en katrollen. Wij adviseren het doek er in de herfst af te halen voor een optimaal een langdurig plezier. We leveren een duidelijke gebruikshandleiding mee.

Verschillende soorten harmonica doeken

We verkopen standaard waterdoorlatende harmonica doeken in diverse afmetingen van het kwaliteitsmerk Sunfighters of Nesling. Sunfighters heeft naast waterdoorlatende ook waterdichte harmonica doeken in drie kleuren. De waterdichte variant dien je in de breedte min. 10% op afschot te hangen; dat is bij de standaard doekbreedte van 290cm een hoogteverschil van 29cm. Mocht een standaard schaduwdoek maat niet passen in jouw situatie, dan maken wij jouw harmonica doek op maat, in maar liefst vier doeksoorten en vele kleuren!

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Een harmonica doek bied jou een flexibele oplossing tegen de zon. Bekijk ons grote assortiment of neem contact op voor meer informatie; info@zonz.nl of bel 055-2021972.