Harmonica schaduwdoeken

Met harmonica schaduwdoeken kun heel makkelijk wisselen tussen zon en schaduw. Het is dan ook één van de meest populaire schaduwoplossingen. Je kan er makkelijk een groot schaduwoppervlak mee creëren en het doek kan het gehele zomerseizoen buiten blijven hangen.

Bekijk Standaard Harmonicadoek Bekijk Maatwerk Harmonicadoek

Bekijk nu alle standaard harmonica schaduwdoeken en maatwerk harmonica schaduwdoeken.

Harmonica schaduwdoeken; een flexibele vorm van zonwering

In tegenstelling tot een ‘vast’ schaduwdoek ben je met een harmonicadoek flexibel en kun je snel wisselen tussen zon en schaduw. Het doek wordt bevestigd aan staaldraden en doormiddel van een katrolsysteem kun je het handmatig open en dicht schuiven. De harmonicadoeken worden gemaakt van hetzelfde doek als de schaduwdoeken en zijn dus weer- en windbestendig. Je hebt de keuze tussen een waterdoorlatend of een waterdicht doek. Een waterdoorlatend doek is het meest praktisch; deze kun je horizontaal ophangen in een pergolaconstructie of tussen de gevels. Een waterdichtdoek is ook mogelijk alleen dient deze dan wel in de breedte 10% op afschot gehangen te worden.

Harmonica Schaduwdoeken Pergola   

Harmonica schaduwdoeken op maat

ZONZ is dé maatwerkspecialist op dit gebied, met ruim 10 jaar ervaring kunnen wij je uitstekend adviseren. Zeker wanneer je al een bestaande pergolaconstructie hebt biedt een harmonicadoek op maat de oplossing. Je hebt de keuze uit 4 verschillende doektypes in heel veel kleuren. Een complete set RVS bevestigingsmateriaal met staaldraden, spanners, katrollen, koord en kikkers maakt het helemaal af. Uiteraard zijn deze bevestigingsmaterialen direct te bestellen bij het plaatsen van jouw bestelling voor een maatwerk doek. En alles is van Europese topkwaliteit. Wanneer je bij jouw maatwerkdoek ook de karabijnhaakjes bijbesteld kun je het doek in de herfst gemakkelijk van de staaldraden halen en het doek droog opbergen, dit komt de levensduur van het doek zeker ten goede!

Standaard Harmonica schaduwdoeken

Wanneer je nog geen constructie hebt om het doek op te hangen kan een standaard harmonicadoek een aantrekkelijk alternatief zijn. Je kunt dan rekening houden met een van de standaard afmetingen en de constructie daarop aanpassen. Wij bieden daarom ook een uitgebreid assortiment aan standaard harmonicadoeken. Hier heb je de keuze tussen waterdoorlatende of waterdichte doeken in standaard afmetingen. Deze doeken worden compleet met bevestigingsmaterialen geleverd.

Nieuw bij ZONZ is het Infinity lamellendoek. Dit is een uniek systeem waarbij je zelf de grootte van jouw doek bepaald zonder de productietijd van maatwerk. De lamellen zijn standaard 152 cm breed en lopen over 2 staaldraden. Dit systeem is verkrijgbaar in twee doeksoorten en in diverse kleuren. Uiteraard wordt ook hier het bevestigingsmateriaal bijgeleverd.

    Harmonica Schaduwdoeken Infinity 

Montage Harmonica schaduwdoeken

Heb je hulp nodig bij de bevestiging van het harmonicadoek? Bekijk dan de montage instructie van de het maatwerk of een standaard harmonicadoek.

Wacht niet langer en bestel nu ook een harmonicadoek voor in jouw tuin!