Lamellen- harmonicadoek

Wisselen tussen zon en schaduw met een lamellen- harmonicadoek

Je zit graag in de zon, maar wilt snel schaduw creëren als het je te warm wordt? En je wilt niet altijd een vast scherm of doek in het zicht hebben hangen? Dan is een flexibel schuifbaar lamellen- harmonicadoek een uitkomst! Je schuift het doek zelf gemakkelijk handmatig open en dicht met de katrolset.

Een harmonicadoek wordt ook wel wavesail of lamellen- schuifdoek genoemd.

Welke benaming ook voor deze flexibele terrasoverkapping, het harmonicadoek schuift over (meestal) 3 staaldraden welke je parallel in een pergola of tussen 2 muren bevestigd. Je hoeft het doek niet eraf te halen of op te bergen als je in de zon wilt zitten. Het doek is weerbestendig en voor de standaard maten zijn er zelfs bijpassende hoezen verkrijgbaar.

Standaard maat of juist passend maatwerk op jouw terras?

Een lamellen-harmonicadoek kan ook prima de warmte onder een glazen overkapping weren. Voor de serre of lichtkoepel binnen bijvoorbeeld. De max. breedte is 400cm en een lamellengte +/- 50cm. De staaldraden adviseren wij op +/- max. 8m lengte. Standaard zijn ze verkrijgbaar in 2 doeksoorten, 4 kleuren en in lengtes van 3, 4 en 5m. Als maatwerk harmonicadoek in 4 doeksoorten en meer dan 10 kleuren.

Kies ik een waterdicht of waterdoorlatend lamellen- harmonicadoek?

Ons advies is een lucht- en waterdoorlatend harmonicadoek te nemen. In waterdicht vangt het meer wind en zal er water in het doek blijven staan. Daarom dient een waterdicht harmonicadoek min. 10% in de breedte op afschot gemonteerd te worden. In een horizontale pergola lukt dat al niet en is het vaak minder fraai.

Bestel hier een standaard lamellen- harmonicadoek
Stel hier je eigen maatwerk lamellen- harmonicadoek samen