Hoe ziet de ideale tuin eruit in 2020?

Harmonicadoek-Tuintrends

Net als binnenshuis staat ook in de tuin duurzaamheid en het hergebruiken van materialen voorop. Biodiversiteit is ook een belangrijke factor in 2020. Er komt meer ruimte vrij voor vlinders, vogels en insecten. Daarnaast moet de tuin ‘watervriendelijk’ zijn. Regenwater moet makkelijk weg kunnen lopen. In dit blog lees je alles over de tuintrends van 2020.

Een rustige tuin

Om te beginnen moet de ideale tuin in 2020 rust uitstralen. Denk hierbij aan een houten vlonder, organische vormen en een vijver. Via de vijver en openingen in de vlonder kan regenwater makkelijk weglopen. Veel groen in de tuin zorgt voor eenheid. Hangplanten zijn uitermate geschikt voor tuinen met een pergola. Maak verder gebruik van witte en transparante materialen.

Tuintrends

Een mix van culturen

In 2020 staan er diverse soorten planten in de tuin. Veel groen in contrast met felle kleuren van bloemen en planten. Grote borders zijn als een opvangbak voor water, zodat opnieuw het regenwater goed kan wegvloeien. Daarnaast voelen insecten en vlinders zich thuis tussen alle gekleurde planten en bloemen.

Tuintrends 2020 Bloemen

Streetart

Heb je wel eens nagedacht over graffiti in de tuin? De volgende trend is opvallend te noemen in 2020. De zogenoemde ‘straattrend’ wordt gekenmerkt door schuttingen met graffiti, potten van gerecycled materiaal en industriële meubels. Slechts een beperkt deel van de tuin is verhard, waardoor regenwater makkelijk de bodem in kan zakken. Gekleurde bloemen met veel nectar in de potten zorgen ervoor dat vlinders en bijen op de planten afkomen.

Tuintrends-Graffiti

Uitbreiden van het buitenleven

De temperatuurstijging in de zomer zorgt ervoor dat we vaker en langer buiten zijn. Hoe creëer je in jouw eigen tuin een aangenaam buitenleven? Dit kan door een zwembad of buitendouche te plaatsen. Maar een jacuzzi voor de koelere avonden is ook ideaal! Daarnaast is een overkapping in de tuin de laatste jaren een absolute must. Je kunt tot laat in het seizoen buiten zitten, zeker met de toevoeging van heaters.

Tuintrends-2020

Zon afwisselen met schaduw

Een andere opkomende trend is de mogelijkheid om af te wisselen tussen zon en schaduw met behulp van een harmonicadoek. Genieten van de zon is lekker, maar soms wil je ook wel eens in de schaduw zitten. Een parasol blijkt dan al snel een sta in de weg en is niet windbestendig. Een perfect alternatief voor een betaalbare prijs is een harmonicadoek, ook wel wavesail of lamellendoek genoemd. Met een maatwerk harmonicadoek is schakelen tussen zon en schaduw zo geregeld. Met het katrolsysteem dat aan dit doek bevestigd is, kan je het doek snel en gemakkelijk open of dicht schuiven, waardoor je snel wisselt tussen zon en schaduw.

Harmonicadoek-Tuintrends

Deel dit bericht

Laat een reactie achter