Waterdicht harmonicadoek maatwerk

Waterdicht maatwerk harmonicadoek Parker

NIEUW 2020: met trots introduceert ZONZ het nieuwe waterdichte harmonicadoek maatwerk, genaamd Parker…

Een vernieuwend waterdicht zonnedoek om snel en flexibel te wisselen tussen zon en schaduw. Door het waterdichte doek zit je onder dit nieuwe inventieve systeem ook nog eens droog bij een regenbui!

Het doek in profielen schuift met rollers door aluminium rails. Met behulp van een katrolsysteem en koord kan je het harmonicadoek handmatig open en dicht schuiven. Door de speciale trapeziumvormige ‘raincut’ lamellen vormt het doek gootjes waarin het regenwater naar één zijde afloopt. Verkrijgbaar in 2 kwaliteitsdoeksoorten in vele kleuren. De max. breedte is 400cm.

Harmonicadoek waterdicht Parker

De voordelen van het waterdichte harmonicadoek Parker

Door de montage in rails kan je met het Parker systeem een groot waterdicht oppervlak realiseren tot wel 32m2. Het grote voordeel is dat je voor dit waterdichte harmonicadoek op maat een ‘normale’ horizontale pergola kunt gebruiken. Door de speciaal trapezevormige ‘raincut’ lamellen loopt het doek aan één lange zijde schuin omlaag, terwijl de andere zijde van het doek gewoon recht horizontaal hangt. Het systeem past hierdoor in een gewone horizontale pergola.

Waterdicht harmonicadoek Parker

Wordt geleverd incl. alle bevestigingsmaterialen, maar zonder pergola. Dit waterdichte harmonicadoek past mooi in een pergola van hout (bijv. Douglas balken 12x12cm of 15x15cm) of aluminium pergola. Door de stabiele constructie en de hoogwaardige componenten kan het systeem een windsnelheid aan van 60km per uur. Dit nieuwe systeem is een betaalbaar alternatief voor een dure vaste terrasoverkapping.

 

De montage van het waterdichte maatwerk harmonicadoek

Om dit systeem te kunnen monteren dien je 2 (doekbreedte tot 200cm) of 3 rails onder balken (van een pergola) te monteren. In de rails komen rollers, waaraan profielen worden bevestigd. Aan elke doeklamel komen 2 pezen, welke je in een profiel schuift. Het doek hangt in de profielen die letterlijk op rolletjes door de rails lopen. Een geleideband aan één lange zijde zorgt ervoor dat de profielen parallel én op gelijke afstand uitgeschoven worden. Met behulp van een katrolsysteem schuif je het doek handmatig open en dicht. Voor montage van de katrollen en koord heb je nog min. 7cm vrije ruimte boven de rails nodig.

Dit vernieuwende waterdichte harmonicadoek Parker is op maat verkrijgbaar in onze webshop. Heb je nog vragen over dit nieuwe waterdichte harmonicadoek? Mail of bel ons; [email protected] of 055-2021972.