Schaduwdoek op jouw privé terras?

De VOORDELEN van een schaduwdoek op jouw terras

  • ✅ Lichtgewicht
  • ✅ Flexibel
  • ✅ Uitstekende UV-bescherming
  • ✅ Betaalbaar, al vanaf € 55
  • ✅ Geen hinderlijke sta-in-de-weg parasolvoet
  • ✅ Waterdoorlatend (puur voor schaduw) of waterdicht (ook droogzitten)
  • ✅ Gemakkelijk zelf te monteren

Welke SOORTEN schaduwdoek kan je kiezen?

Er zijn verschillende soorten schaduwdoek in omloop. De benaming verschilt (over welk type schaduwdoek hebben we het?) en dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit van de diverse schaduwdoeken. Wij onderscheiden: schaduwdoeken, wind- of privacydoeken en harmonicadoeken.

Bekijk Maatwerk Schaduwdoeken Bekijk Standaard Schaduwdoeken

Een SCHADUWDOEK welke je alleen aan de hoeken bevestigt heeft gecurvde, hol ingesneden zijden. Hierdoor komt het zonnedoek mooi op spanning. Het doek heeft een verstevigingsband door de dubbelgestikte zoom en rvs triangle ringen op de hoeken. Deze doeken zijn verkrijgbaar in standaard maten of als maatwerk.

e kunt ook een schaduwdoek met RECHTE ZIJDEN aanschaffen, welke je bijvoorbeeld rondom in een frame of pergola bevestigd met koord of spanelastieken. Dit doek is altijd maatwerk. Het doek wordt door ons voorzien van een dunne band met ronde verchroomde zeilogen door de zoom. Als je dit type schaduwdoek verticaal plaatst, spreken wij over een WINDDOEK of PRIVACYSCHERM.

Het laatste soort schaduwdoek is een flexibel HARMONICADOEK. Hiermee wissel je snel tussen zon en schaduw. Het harmonicadoek schuift over rvs staaldraden welke je in een pergola, frame of tussen twee muren bevestigdt. Met een katrolset schuif je dit zonnedoek eenvoudig open en dicht.

De MONTAGE van een schaduwdoek op jouw terras

Je monteert een schaduwdoek eenvoudig zelf aan palen, gevel, pergola, stevige bomen of schuttingpaal. Voor de palen kan je houten palen gebruiken; hardhout 9x9cm, Douglas min. 12x12cm (of robuuste 15x15cm) of mooie, duurzame en natuurlijke Robinia palen. Een meer luxe uitstraling geven aluminium palen, welke ook nog eens handig verstelbaar in hoogte zijn.

Ook kan je een schaduwdoek in een functionale pergola van alumium of hout bevestigen. Daarin kan je tevens verticale winddoeken plaatsen, zodat je lekker beschut tegen de wind zit.

Je spant een schaduwdoek met draadspanner of katrolset, waardoor je altijd nog een opspanmarge van min. 40cm per doekzijde nodig hebt. Let dus goed op welke doekmaat je bestelt! Kom je er niet uit? Bekijk dan eens onze Keuzehulp.

Wij verkopen standaard schaduwdoeken voor op jouw terras met gecurvde zijden van de kwaliteitsmerken Sunfighters en Nesling. Deze zijn in veel vormen, maten en 4 kleuren verkrijgbaar. In waterdoorlatende kunststof HDPE doeksoort of waterdichte polyester. Let op dat je een waterdicht schaduwdoek altijd min. 30% schuin op afschot hangt voor de waterafloop!

Past een standaard maat schaduwdoek niet? Laat ons dan jouw maatwerk schaduwdoek maken in maarliefst 5 doeksoorten en vele kleuren!