Menu
EUR

Winddoeken

Een winddoek biedt perfecte bescherming tegen de wind. Bovendien geeft het ook extra privacy. Het weer is in Nederland niet altijd optimaal. Zo kan de zon heerlijk schijnen maar voelt het toch fris aan door een koude wind.

4 Producten
Toon:
Nesling Balkondoek 80x500cm
Nesling
Balkondoek 80x500cm
Balkondoek voor beschutting tegen wind en ongewenste inkijk. Afmeting hoogte 80c...
€74,95 €61,94
 
Sunnysail Winddoek met rechte zijden rechthoek grijs R1001
-25%
Sunnysail
Winddoek met rechte zijden rechthoek grijs R1001
€124,00 €102,48 €93,00 €76,86
 
Sunnysail Schaduwdoek op de rol 170gr/m2
Sunnysail
Schaduwdoek op de rol 170gr/m2
Schaduwdoek/ winddoek/ windbreekgaas donkergroen op de rol. Voor privacy en besc...
€130,00 €107,44
 
Sunnysail Schaduwdoek op de rol 230gr/m2
Sunnysail
Schaduwdoek op de rol 230gr/m2
Schaduwdoek donkergroen 50m op de rol voor windbescherming of privacy. In een ha...
€426,00 €352,07
 
Toon 1 - 4 van 4
Winddoeken

Winddoek voor balkon of terras kopen voor meer beschutting

Wil je een winddoeken kopen van hoge kwaliteit, dan vind je deze bij ZONZ.nl. Winddoeken zijn precies wat de naam al aangeeft: een winddoek is een gespannen doek dat bescherming biedt tegen de wind. Bovendien zorgen winddoeken ook voor een stuk extra privacy. Een winddoek kopen is dus een goede beslissing wanneer je beschutting wenst tegen wind én tegen nieuwsgierige blikken.

Winddoek is erg veelzijdig toe te passen en is daarom bekend onder meerdere namen. Enkele andere namen voor winddoek zijn: winddoek overkapping, balkon winddoek, terras winddoek, windbreekgaas, oprolbaar windscherm en stoffen windscherm. Winddoeken van ZONZ zijn te koop per meter op de rol, als oprolbaar winddoek met cassette en als winddoek op maat. En wist je dat je winddoek ook kunt laten bedrukken? Deze toepassing wordt veel gebruikt bij winddoek voor de horeca of winddoek dat gebruikt wordt tijdens (sport)evenementen.

Wil je een winddoek kopen en ben je op zoek naar keus, meer informatie over winddoek op maat, of wil je een proefsample van een stukje winddoek? Alle informatie over winddoek kopen vind je op deze pagina.

Kenmerken van winddoek

Winddoek is een bijzonder soort schaduwdoek. Dankzij een niet gesloten, fijnmazige structuur laat het doek voldoende wind door zodat het doek geen speelbal wordt van de wind of gaat klapperen. Gelijktijdig houdt het doek veel wind tegen en biedt het veel beschutting. Dit zijn de eigenschappen van winddoek:

  • Lucht en waterdoorlatend
  • Biedt 85-95% schaduw
  • Is 15% winddoorlatend
  • Is vuil- en schimmelwerend
  • Het doek neemt geen vocht op
  • Hoge mate scheurbestendig
  • Hoge uv-bescherming (UPF 11-25)
  • Recyclebaar

Ook bij wind beschut buiten zitten met een winddoek van Zonz

Het weer is in Nederland niet altijd optimaal. Zo kan de zon heerlijk schijnen, maar kan het buiten toch fris aanvoelen door een koude wind. ZONZ heeft hiervoor de oplossing in de vorm van verschillende soorten winddoek. Het doek is speciaal gemaakt om de wind lokaal te breken, zodat deze naar de zijkanten van het doek wegvloeit. Of het nu gaat om winddoek voor rondom het terras, winddoek voor het balkon of om windbreekgaas voor in een stal of tijdens een evenement: winddoek zorgt voor beschutting.

Bekijk oprolbaar windschermen

Bekijk maatwerk winddoeken

Bedrukt winddoek kopen

Windbreekgaasdoek

Bescherming tegen de wind, maar ook tegen de zon

Om een terras of balkon af te schermen tegen een te veel aan wind is een winddoek kopen een snel toe te passen oplossing. Bij ZONZ sunsails heb je keuze uit maatwerk winddoeken, maar ook uit oprolbare wind-privacyschermen in standaardmaten. Anders dan bij winddoek voor het terras of balkon, bestaan oprolbare winddoeken uit frame en een winddoek dat zich na gebruik terugrolt in een cassette. De constructie is eenvoudig zelf te monteren. Het winddoek kun je na gebruik oprollen in een horizontaal of verticaal geplaatste cassette, waar het droog en schoon wacht op een volgend gebruik. Dit type winddoek geeft bescherming tegen wind, biedt privacy en is een blokkade voor de schittering van een laagstaande zon. Meer over wind- en privacyschermen lees je op de pagina: Oprolbaar windscherm.

Hoe gebruik je een winddoek?

Winddoek is vanzelfsprekend bedoeld om wind tegen te houden en om beschutting te bieden. Dit kan als winddoek voor het balkon, als winddoek voor het terras, maar ook als winddoek overkapping van een pergola. Ook wordt winddoek gebruikt als privacy afscherming zowel privé in de tuin, maar ook als afscherming tijdens evenementen of rondom sportvelden. Veelzijdig in te zetten dus, dat winddoek! Afhankelijk van de toepassing is winddoek te koop als maatwerk winddoek in diverse kleuren en doekdichtheden, en kun je winddoek kopen per strekkende meter op de rol.

Winddoek voor op balkon

De meest uitgelezen locatie voor winddoek is het balkon. Vanwege de hogere ligging en het ontbreken van beschutting door beplanting zoals in een tuin, ligt tocht en wind op het balkon al snel op de loer. Op zeer warme dagen kan dit voor aangename verkoeling zorgen. Op minder warme dagen is het juist prettig dat winddoek voor het balkon voor beschutting zorgt. Winddoek kopen voor het balkon? Balkon winddoek is bij ons leverbaar in een compleet gesloten kwaliteit, en als winddoek voor het balkon met een doorkijkbare structuur. Kijk voor alle mogelijkheden op onze pagina: Balkondoeken.

Winddoek voor op terras

Het terras is een locatie waar beschutting tegen de wind vaak meer dan welkom is. Een terras biedt verschillende mogelijkheden om een terras winddoek te plaatsen. Een mooie vorm is oprolbaar winddoek voor het terras. Dit type windbeschutting bestaat uit een frame en een cassette waarin het doek wordt opgerold. Het voordeel is dat je beschut kunt zitten, en toch vrije doorgang kunt behouden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor vast gemonteerd winddoek. Winddoek terras voor vaste montage is bij ZONZ altijd maatwerk. Kijk voor alle informatie op onze pagina: ‘Uit de wind zitten met ZONZ’.

Winddoek op maat

Een winddoek van ZONZ past altijd, want wij maken je winddoek op maat. Winddoeken op maat zijn mogelijk voor vast te monteren winddoeken. Dit zijn doeken die je aan het begin van het seizoen monteert en pas na de zomer weer weghaalt. Je hebt daarbij keus uit een vierkant, rechthoek, driehoek of trapeziumvorm. Via ons duidelijke stap-voor-stap-bestelprogramma geeft je op eenvoudige wijze de gewenste maten, de gewenste doeksoort en de gewenste kleur van het winddoek door. Maatwerk winddoeken hebben een stevige randafwerking die voorzien is van bevestigingsogen zodat je het doek makkelijk kunt bevestigen. Kijk voor alle keuzemogelijkheden op het gebied van maatwerk winddoeken op onze pagina: ‘Winddoek en privacydoek’.

Winddoek overkapping

Een winddoek overkapping maakt van een pergola een beschutte plaats voor ontspannen dagen buiten. Winddoek filtert het licht subtiel en laat meer zon door dan schaduwdoek, maar biedt nog altijd 85-95% schaduw. De winddoorlaatbaarheid is slechts 15%. Zeker wanneer je een winddoek overkapping combineert met winddoek aan een of twee zijden van de pergola ontstaat een gezellige zitruimte die beschutting en privacy biedt. 

Uitschuifbaar winddoek kopen

Met een uitschuifbaar of oprolbaar winddoek maak je snel een wind- en zichtbarrière wanneer je buiten wilt zitten, maar rol je deze ook even eenvoudig weer op. Voor gebruiksgemak heeft het scherm een handgreep. Met een uitschuifbaar winddoek worden inkijk, zonlicht en windbriesjes tegengehouden, en kun je in alle rust en vrijheid geniet van buiten zijn op je eigen terras of balkon. Het doek bestaat uit sterk acryl winddoek dat vuil en waterafstotend is. Uitschuifbaar winddoek is te koop in de kleuren wit, grijs, zandbeige en zwart. Omdat je ook keus hebt uit de dichtheid van het doek kun je dit type winddoek kopen als doorkijkbaar winddoek, als doorkijkbaar en zonwerend winddoek en als 100% gesloten winddoek.

Wat is het verschil tussen winddoek en windbreekgaasdoek?

Windbreekgaasdoek heeft een grovere structuur dan het fijnmaziger winddoek. Je koopt windbreekgaas op de rol en knipt het doek zelf op maat. De boven- en onderzijden van windbreekgaas heeft een dichtere structuur als randversterking. Windbreekgaas kun je bevestigen met bijvoorbeeld tyraps of koord, maar ook in combinatie met latwerk vasttimmeren. Dit type winddoek wordt veel gebruikt binnen de tuinbouw, als windscherm in stallen en als winddoek voor langs sportvelden of als scherm tijdens evenementen.

Passend winddoek kopen

Uitgezonderd de winddoek die je per meter op de rol koopt en onze uitschuifbare winddoeken voor het terras, zijn de winddoeken die je bij ZONZ koopt maatwerk winddoeken. We maken ze in allerlei vormen en afmetingen. ZONZ winddoek kun je kopen als vierkant winddoek, rechthoekig winddoek, driehoekig winddoek met gelijke of ongelijke zijden en als trapeziumvormig winddoek. Kijk voor alle mogelijkheden op de pagina: ‘maatwerk schaduwdoeken’.

Een winddoek bevestigen

Winddoeken kun je op verschillende manieren bevestigen. Winddoek voor het balkon, het terras of een winddoek voor een overkapping zijn voorzien van ogen zodat je het winddoek kunt vastmaken met spanelastieken of kunt vastrijgen met koord. Wanneer het doek als balkondoek wordt gebruikt kan je het tegen het hekwerk spannen en vastzetten met koord of tyraps. Balkon winddoek kun je ook om-en-om door de spijlen van het balkonhekwerk rijgen. Alles wat je nodig hebt voor een stabiele, juiste bevestiging van winddoek kun je rechtstreeks bij ZONZ bestellen. Voor meer tips en het bekijken van instructievideo’s over het bevestigen van winddoek kun je kijken op onze winddoek montage pagina.

De ZONZ garantie bij de aankoop van winddoek

Jouw maatwerk winddoeken koop je bij ZONZ! Je krijgt dan 2-5 jaar garantie op UV-degradatie op je product. Als maatwerkspecialist in schaduwdoeken en winddoeken kunnen wij je volledig ondersteunen bij het vinden van de voor jou meest perfecte zon- en windbeschutting.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €25,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!