Menu
EUR

Schaduwdoeken voor de ideale schaduw op het schoolplein

Schaduw voor scholen

De schoolbel gaat: tijd voor pauze! De kinderen hollen naar buiten om te klimmen op het klimrek, zandkastelen te bouwen in de zandbak en te racen met de skelters. Aan alles lijkt gedacht te zijn op het schoolplein. Maar is er ook genoeg schaduw? Dit is vooral belangrijk tijdens warme en zonnige dagen. Met hoge temperaturen worden de speeltoestellen te warm om op te spelen.

Ook kan buitenspelen in de felle zon schadelijk zijn voor kinderen. Bij ZONZ weten we als geen ander dat de jonge kinderhuid extra kwetsbaar is voor de gevaarlijke UV-straling. Bescherm de kinderen dus goed en laat ze veilig in de schaduw spelen met onze fraaie schaduwdoeken!

Schaduwdoek boven zandbak op school Schaduwdoek op schoolplein

Op het schoolplein zijn er verschillende plaatsen die wel wat extra schaduw kunnen gebruiken op zonnige dagen. Een schaduwdoek is een snelle en effectieve manier om voor deze schaduw te zorgen. De doeken zijn er in verschillende vormen en kunnen op maat gemaakt worden. Zo kan er op iedere gewenste plek op scholen een schaduwoplossing geboden worden. De waterdoorlatende schaduwdoeken van ZONZ hebben kleine gaatjes in het doek. Hierdoor kan de wind voor voldoende verkoeling zorgen onder het doek.

Bekijk hoe wij de complete montage van een schaduwrijke plek voor op jouw schoolplein kunnen verzorgen:

 

Kinderen spelen veilig in de schaduw op het schoolplein

  • Bescherming tegen UV-straling
  • Verkoeling op warme dagen
  • Veel m2 aan schaduw
  • Geen gesjouw met (sta-in-de-weg) parasolvoeten
  • Sfeervolle uitstraling, passend in een natuurlijke speelomgeving
  • Complete montage door de experts van ZONZ
  • Al vanaf € 1.995 compleet gemonteerd

 

Schoolplein met schaduwdoek 

Schaduwdoeken voor scholen 

Ons klimaat wordt steeds warmer en huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Wist je dat als kinderen verbranden, ze op latere leeftijd veel meer kans hebben op huidkanker? De jonge kinderhuid is nameljk erg kwetsbaar. Extra redenen dus om te zorgen voor een goede, fijne schaduwplek voor de kinderen.

Niet ieder schoolplein is voorzien van een overkapping of heeft de mogelijkheid voor een zonnescherm. Slepen met zware parasolvoeten is natuurlijk onhandig en je wil ook graag een oplossing die kan blijven hangen in de regen, zeker in Nederland.

UV-bescherming en verkoeling

Met de schaduwdoeken van ZONZ heb je een snelle en effectieve manier om een beschutte plek op je schoolplein te realiseren waar kinderen worden beschermd tegen gevaarlijke UV-straling. Op elke gewenste plek kan er een schaduwoplossing worden geboden; boven een zandbak, bankje of speeltoestel. Naast de bescherming zorgen de schaduwdoeken er ook voor dat glijbanen niet te warm worden om op te spelen. De waterdoorlatende schaduwdoeken van ZONZ hebben kleine gaatjes in het doek. Hierdoor kan de wind voor voldoende verkoeling zorgen onder het doek en zal je nooit last hebben van een waterzak door de regen.

Andere voordelen van een ZONZ schaduwdoek:

 • De schaduwdoeken kunnen de hele zomer blijven hangen, ongeacht de regen;
 • De doeken geven een sfeervolle uitstraling aan het speelplein;
 • Gemonteerd aan stoere, duurzame Robinia houten palen past het geheel goed in een natuurlijke speelomgeving.

Opmeten en plaatsen door ZONZ

Bij ZONZ zijn we ervaren in het voorzien van schaduw bij kinderdagverblijven en scholen. ZONZ neemt graag werk uit handen en biedt dan ook een complete opmeet & montage service voor kinderdagverblijven en scholen. Bepaal zelf waar je schaduw wilt creëren en waar het doek aan kan worden bevestigd en wij verzorgen de montage van het juiste doek en materialen.

Wil je vrijblijvend een advies en offerte op maat? 

Hoe gaan we te werk? Vraag een offerte bij (Z)ons op; wees daarin zo specifiek mogelijk. Waar en hoeveel m2 schaduw je wenst en of het aan palen en/of gevel kan komen. Denk aan plekken waar kinderen vaak langdurig stil zitten, zoals de zandbak of babyhoek. Ook kan bijvoorbeeld de glijbaan erg heet worden in de zomer.

Je ontvangt dan eerst een globale prijsindicatie van ons. Mocht dat binnen het budget vallen, stellen we aan de hand van een ingestuurde foto en afmetingen (zandbak, speelplaats)* een gerichte offerte op. We weten dan of het schaduwdoek aan de gevel en palen of alleen aan palen bevestigd moet worden. Bij akkoord komen we na +/- 4-6 wkn de complete montage uitvoeren.

We houden er rekening mee dat de palen niet hinderlijk in de weg komen te staan. Ook plaatsen we het doek min. 1,5m naar het Zuiden, omdat de zon het eerste stuk er nog onderdoor schijnt. De palen zetten we 1m diep de grond in; meestal kan dat zonder beton. Omdat ze zeer robuust zijn, gaan die geen kant meer op. Nadat we de tegels rondom de palen netjes hebben gezaagd en de overtollige grond hebben afgevoerd, zit onze klus erop. En we gaan natuurlijk pas weg als jij tevreden bent!

Mocht je zelf totaal nog geen idee hebben, dan komen we graag langs om je advies te geven! 

Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €25,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!