Gebruikersinstructie

Tips voor langdurig gebruik van onze producten

Uiteraard wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je schaduwdoek, zonnezeil, wavesail of wind/privacydoek. Daarom geven we je op deze pagina tips die bijdragen aan langdurig gebruik van onze producten en de ideale schaduw.

Gebruiksinstructie:

  • Gebruik je schaduwdoek, zonnezeil of wavesail alleen in het zomerseizoen; van maart tot en met september. Wind/privacydoeken kunnen het gehele jaar blijven hangen.
  • Haal bij verwachte storm (windkracht 5 of hoger) je schaduwdoek of zonnezeil tijdelijk eraf. Haal je schaduwdoek of zonnezeil er ook af als je voor langere tijd op vakantie gaat.
  • Controleer eens per maand of de spanhaken nog voldoende onder spanning staan en draai, indien nodig, de spanhaken strakker aan.
  • Berg je schaduwdoek, zonnezeil of wavesail in de winter altijd droog op!
  • Zet geen open vuur (barbecue, buitenhaard of vuurkorf) of terrasverwarmer onder je schaduwdoek, zonnezeil of wavesail.

Vragen over langdurig gebruik van je product

Heb je nog vragen over langdurig gebruik en plezier van je product? Stuur een e-mail met je vraag of opmerking naar info@zonz.nl.

Advies en tips voor het schoonmaken van je schaduwdoek, zonnezeil of wavesail.

Hoe maak je een schaduwdoek, zonnezeil of wavesail schoon? Op deze pagina geven we advies en tips voor het schoonmaken van de verschillende producten. Zo kun je langdurig gebruik maken van jouw product!

sunsail-vierkant (1)

Een waterdoorlatend schaduwdoek schoonmaken (schaduwdoek hdpe, kunststof)

Een waterdoorlatend schaduwdoek is gemakkelijk schoon te maken met warm water, spons, doekje of een zachte borstel. Laat het warme water even op het doek inwerken. Je kunt vervolgens het doek met bijvoorbeeld de tuinslag schoonspuiten. Vogelpoep of ander vuil is zo snel verwijderd. Indien je het vuil met alleen warm water niet kunt verwijderen, gebruik dan een niet al te aggressief schoonmaakmiddel. Gebruik geen groene zeep, want dit laat een vet laagje achter waarop algen, schimmel en vuil zich graag hechten.

Let op: doe je schaduwdoek nooit in de wasmachine en gebruik ook geen hogedrukspuit voor schoonmaak. Berg het schaduwdoek altijd droog op.

Een waterdicht zonnezeil schoonmaken (100% polyester)

Het doekmateriaal van onze waterdichte zonnezeilen is voorzien van een vuil- en schimmelwerende PU-coating. Behandel het zonnezeil daarom NOOIT met een borstel of chemicaliën, omdat de coating er anders vanaf gaat. Gebruik alleen warm water met een spons of een doekje. Laat het warme water even op het doek inwerken en verwijder voorzichtig het vuil.

Buitendoekreiniger

Hardnekkig vuil kan wel met een speciale reiniger behandeld worden. Bijv. CLEANTREE® buitendoekreiniger of Sprayhood & Tent Shampoo is een (kant&klaar) geconcentreerde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van atmosferisch vuil, roet en smog op o.a.: schaduwdoeken, rolgordijnen, zonneschermen, parasols, markiezen, canvas en tenten. Of een ander reinigingsmiddel voor tentdoeken. Indien je op het doek gaat boenen/schrobben met borstel (kan wel), dan gaat de waterdichte coating eraf en zul je het opnieuw moeten insprayen met een waterafstootmiddel, bijv. CLEANTREE® waterafstootmiddel of Sprayhood & Tent Protector is een geconcentreerd middel dat speciaal is ontwikkeld om materialen als (geïmpregneerd) textiel, canvas of leer opnieuw waterafstotend te maken.

Professioneel laten reinigen van je zonnezeil

Wij kunnen je zonnezeil professioneel laten reinigen en impregneren. Houd wel rekening met een levertijd van 3-10 wkn. Kosten vanaf € 10 m2 + € 25 transport.

Let op: doe je zonnezeil nooit in de wasmachine en gebruik geen hogedrukspuit voor schoonmaak. Berg het zonnezeil altijd droog op.

Een wavesail schoonmaken

Onze wavesails zijn gemaakt van dezelfde doekmaterialen als schaduwdoeken en zonnezeilen. Heeft u een waterdoorlatend wavesail? Bekijk dan het advies voor het schoonmaken van een waterdoorlatend schaduwdoek. Heb je een waterdicht zonnezeil? Bekijk het advies voor het schoonmaken van een waterdicht zonnezeil.

Vragen over het schoonmaken van je product?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het schoonmaken van je product? Stuur een e-mail met je vraag of opmerking naar info@zonz.nl.