Harmonicadoek

Een harmonica schaduwdoek online kopen

Genieten van de zon is lekker, maar soms wil je ook wel eens in de schaduw zitten. Een parasol blijkt dan al snel een sta-in-de-weg en is niet windbestendig. Een perfect alternatief voor een betaalbare prijs is een harmonicadoek, ook wel wavesail of lamellendoek genoemd. Met maatwerk harmonicadoeken is schakelen tussen zon en schaduw zo geregeld. Met het katrolsysteem dat aan dit doek bevestigd is, kan je het doek snel en gemakkelijk open of dicht schuiven, waardoor je snel wisselt tussen zon en schaduw.

 

 

Een harmonicadoek is flexibel en gemakkelijk te plaatsen

Een harmonicadoek is gemakkelijk te plaatsen in een pergola of tussen twee muren. Het doek schuift open en dicht over staaldraden. De harmonicadoeken zijn weer- en wind bestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je het doek een keer vergeet in te halen. Harmonicadoeken houden 95% van de schadelijke Uv-straling tegen, waardoor je onbezorgd kunt genieten in de tuin. Naast de standaard maten die wij kunnen leveren, heb je ook de mogelijkheid om een harmonicadoek op maat te laten maken, zodat je het doek bestelt dat perfect in jouw tuin past.

Snel wisselen tussen zon en schaduw met een harmonicadoek

Je kunt een harmonica schaduwdoek eenvoudig handmatig met een koord bedienen en zo open en dicht schuiven. Het doek schuift over staaldraden die tussen twee muren of balken van een pergola bevestigd zijn. Wil je zon? Dan schuif je het harmonicadoek snel en eenvoudig open. Liever schaduw? Dan schuif je deze net zo eenvoudig weer terug op zijn plaats.

 

 

Bekijk alle lamellen harmonicadoeken van ZONS sunsails.

Een harmonicadoek wordt ook wel wavesail of lamellen- schuifdoek genoemd

Welke benaming ook voor deze flexibele terrasoverkapping, het harmonicadoek schuift over (meestal) 3 staaldraden welke je parallel in een pergola of tussen 2 muren bevestigd. Je hoeft het doek niet eraf te halen of op te bergen als je in de zon wilt zitten. Het doek is weerbestendig en voor de standaard maten zijn er zelfs bijpassende hoezen verkrijgbaar.

Standaard maat of passend maatwerk op jouw terras?

Een lamellen-harmonicadoek kan ook prima de warmte onder een glazen overkapping weren. Voor de serre of lichtkoepel binnen bijvoorbeeld. De max. breedte is 400cm en een lamellengte +/- 50cm. De staaldraden adviseren wij op +/- max. 8m lengte. Standaard zijn ze verkrijgbaar in 2 doeksoorten, 4 kleuren en in lengtes van 3, 4 en 5m. Als maatwerk harmonicadoek in 4 doeksoorten en meer dan 10 kleuren.

Kies ik een waterdicht of waterdoorlatend lamellen- harmonicadoek?

Ons advies is een lucht- en waterdoorlatend lamellen-harmonicadoek te nemen. Een waterdicht doek vangt meer wind en er zal water in het doek blijven staan. Daarom dient een waterdicht lamellen-harmonicadoek minimaal 10% in de breedte op afschot gemonteerd te worden. In een horizontale pergola lukt dat niet en is het vaak minder fraai.

Keuzehulp

Wanneer je kiest voor een harmonicadoek, kies je voor flexibele schaduw. Met een harmonicadoek kun je namelijk eenvoudig schakelen tussen zon en schaduw. Iedere tuin is anders en daarom is het belangrijk dat je kunt kiezen voor het harmonicadoek dat voldoet aan jouw wensen en daardoor goed in jouw tuin past. De keuzehulp van ZONZ helpt je op weg tijdens het keuzeproces. Door de juiste vragen te beantwoorden en hiermee jouw wensen aan te geven, kom je vanzelf uit bij het doek dat past bij jouw ideale schaduwsituatie.


Montage van een Maatwerk Harmonicadoek

ZONZ harmonicadoeken

Wanneer je een doek koopt bij Zonz met een standaard afmeting of een harmonica schaduwdoek op maat laat maken, dan maak je gebruik van de volledige service van Zonz. De service houdt in dat je gebruikmaakt van 2- 5 jaar garantie op UV-degradatie die je geboden wordt. Daarnaast is ruilen van een standaard harmonicadoek geen probleem; is het doek niet goed dan ruil je hem om of krijg je je geld terug. Als maatwerkspecialist kunnen wij je volledig ondersteunen met het harmonicadoek waar je naar op zoek bent. Voor meer informatie over onze harmonicadoeken en andere producten kan je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. We zijn te bereiken op 030-7850458 of per email info@zonz.nl.

waterdoorlatend harmonicadoek