Menu
EUR
  • Dé specialist in maatwerk schaduwdoeken
  • Gratis doeksamples
  • Gratis verzending vanaf € 25,-
  • 5 jaar garantie op UV-degradatie!

Schaduwdoek rechte zijden inmeten

Jij wilt een schaduwdoek met rechte zijden inmeten.
Een schaduwdoek met rechte zijden is altijd maatwerk om zo het best passende schaduwdoek aan te kunnen bieden. De manier van bevestigen bepaalt de afmeting van jouw doek. Hierbij geldt dat de ruimte waar het doek in komt, altijd groter is dan jouw doekmaat.

Bij bevestiging van het schaduwdoek TUSSEN balken, een pergola of een frame, bepaal je allereerst de binnenmaat van de liggers. Je hebt vaak een open ruimte rondom je doek; deze dient als spanmarge, dit is de ruimte die nodig is om het doek op te spannen. De binnenmaat van het frame minus de spanmarge is de doekmaat.

Onderstaande afbeelding illustreert dit:

Hoe meet ik een schaduwdoek met rechte zijden in

De spanmarge verschilt per manier van bevestigen:

1. Bevestiging middels een koord:

De spanmarge bij rijgen met een koord is 5 centimeter rondom per zijde (Van de breedte én van de lengte haal je 10 centimeter af). Je kunt het koord om de balken rijgen of door schroefoogjes, die je in de balken bevestigt. Hiermee heb je de kleinste ruimte tussen het doek en de constructie.

Schaduwdoek rechte zijden Koord

 

2. Bevestiging met spanelastieken:

De spanmarge bij opspannen met spanelastiek met haken is +/- 12cm rondom per zijde (dus breedte – 24 cm én lengte -24 cm). Dit vanwege de afmeting van het spanelastiek met haak (ons advies 13 cm spanelastiek). Je zou ook een langere spanelastiek met haak (spannquick) om de balken/ frame heen kunnen slaan.

3. Bevestiging met koordhouders en koord:

De spanmarge bij opspannen met koord aan koordhouders is +/- 2 cm rondom. Als je de koordhouders midden op de balk monteert, kan het doek zelfs OP de balken komen, waardoor je geen open kieren hebt.

Meet dan als doekmaat de afstand van midden-balk tot midden-balk en trek daar de benodigde 2x 2 cm (= 2 cm per zijde) vanaf als spanmarge.

Schaduwdoek met rechte zijden bevestigen met koordhouders Bevestiging doek met koordhouders

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €25,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!