Kinderen spelen veilig in de schaduw op het speelplein

Schaduwdoeken voor de ideale schaduw op het speelplein

  • Bescherming tegen UV-straling
  • Verkoeling op warme dagen
  • Veel m2 aan schaduw
  • Geen gesjouw met (sta-in-de-weg) parasolvoeten
  • Sfeervolle uitstraling, passend in een natuurlijke speelomgeving
  • Complete montage door de experts van ZONZ
  • Al vanaf € 1.895

Schaduwdoeken op speelplein

Schaduwdoeken voor scholen en kinderdagverblijven

Verhitte rode hoofdjes op het speelplein? Op de warme zomer dagen mis je vaak een fijne schaduwplek op het speelplein. Het afgelopen jaar hadden we een record aan zonuren. Ons klimaat wordt steeds warmer en huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Wist je dat als kinderen verbranden, ze op latere leeftijd veel meer kans hebben op huidkanker? Extra redenen dus om te zorgen voor een goede, fijne schaduwplek voor de kinderen.

Niet ieder schoolplein is voorzien van een overkapping of heeft de mogelijkheid voor een zonnescherm. Slepen met zware parasolvoeten is natuurlijk onhandig en je wil ook graag een oplossing die kan blijven hangen in de regen, zeker in Nederland.

UV-bescherming en verkoeling

Met de schaduwdoeken van ZONZ heb je een snelle en effectieve manier om een beschutte plek op je schoolplein te realiseren waar kinderen worden beschermd tegen gevaarlijke UV-straling.

Op elke gewenste plek kan er een schaduwoplossing worden geboden; boven een zandbak, bankje of speeltoestel. Naast de bescherming zorgen de schaduwdoeken er ook voor dat glijbanen niet te warm worden om op te spelen. De waterdoorlatende schaduwdoeken van ZONZ hebben kleine gaatjes in het doek. Hierdoor kan de wind voor voldoende verkoeling zorgen onder het doek en zal je nooit last hebben van een waterzak door de regen.

Andere voordelen van een ZONZ schaduwdoek:

  • De schaduwdoeken kunnen de hele zomer blijven hangen, ongeacht de regen
  • De doeken geven een sfeervolle uitstraling aan het speelplein
  • Gemonteerd aan stoere, Robinia houten palen past het geheel goed in een natuurlijke speelomgeving

Driehoek schaduwdoek hangt tussen palen op een schoolplein

Opmeten en plaatsen door ZONZ

Bij ZONZ zijn we ervaren in het voorzien van schaduw bij kinderdagverblijven en scholen. ZONZ neemt graag werk uit handen en biedt dan ook een complete opmeet & montage service voor kinderdagverblijven en scholen. Bepaal zelf waar je schaduw wilt creëren en waar het doek aan kan worden bevestigd en wij verzorgen de montage van het juiste doek en materialen.

Wil je vrijblijvend een advies en offerte op maat? Stuur dan een e-mail naar info@zonz.nl. Benoem daarin de gewenste afmeting en stuur een foto mee van de plek waar je schaduw wilt hebben. Wij gaan dan direct voor je aan de slag en sturen je een offerte.

Wil jij ook een speelplein waar de kinderen veilig en beschermd in de schaduw kunnen spelen?

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan