Maatwerk Aluminium Pergola’s

Wanneer je geniet van het buitenleven, dan is jouw tuin of dakterras waarschijnlijk een plek waar je vaak te vinden bent. Een pergola kan ervoor zorgen dat deze plekken nog mooier worden en dat je nóg meer van het buiten zijn kunt genieten. We zien de laatste tijd dat steeds meer mensen voor een maatwerk pergola kiezen, maar waarom? We zetten in dit blog alle informatie over onze maatwerk aluminium pergola’s voor je op een rijtje. Na het lezen hiervan weet je precies wat de voordelen zijn van een pergola, wat de verschillen zijn tussen een houten en een aluminium pergola en welke service je kunt verwachten wanneer je voor een maatwerk aluminium pergola van ZONZ sunsails kiest.

Wat is een pergola?

Allereerst beantwoorden we deze vraag, want wat is een pergola eigenlijk? Een pergola is een constructie van palen en een aantal dwarsbalken. Je kunt ze als losstaande constructie in je tuin plaatsen, maar ook tegen bijvoorbeeld je schuur, schutting of huis plaatsen. Doordat een pergola overal te plaatsen is, geef je gemakkelijk meer diepte en dimensie aan je tuin. De constructie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je verschillende delen buiten kunt verbinden, een loungehoek kunt creëren of een aanbouw aan je woning kunt maken. Met de op maat gemaakte pakketten van ZONZ sunsails is er voor iedere wens een oplossing. 

  • € 1999,00€ 2499,00 inclusief BTW
    Opties selecteren

Waarvoor gebruik ik een pergola?

Een maatwerk pergola heeft veel functies. De constructie verleent zich bijvoorbeeld perfect voor de combinatie met een schaduwdoek. De schaduwdoeken worden gemaakt op maat en bevestig je gemakkelijk op de pergola. Wanneer de zon begint te schijnen vouw je de zonwering uit. Op deze manier bepaal je zelf hoeveel zonwering je wilt. Wil je meer informatie over welke soorten doeken er zijn voor de maatwerk pergola’s? Dan kun je terecht op onze productpagina met alle soorten pergola schaduwdoeken

Wat zijn de vier grootste voordelen van een maatwerk aluminium pergola?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een op maat gemaakte pergola in hun tuin. De vier meest voorkomende motivaties zijn:

  1. Je kunt een maatwerk pergola gemakkelijk zelf plaatsen en monteren. Bij ZONZ sunsails wordt jouw pergola compleet geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. De palen en balken in het bouwpakket hoef je dan alleen nog maar vast te maken met de koppelstukken. Er hoeft geen dak gemonteerd te worden, dus in vergelijking met andere overkappingen is een pergola relatief makkelijk zelf te plaatsen. 
  2. Je kunt zelf kiezen of je zon of schaduw wilt. Dankzij de schaduwdoeken die je gemakkelijk in- en uitvouwt, kun je zelf bepalen hoeveel licht je door wilt laten. Hierdoor biedt een pergola beschutting en bescherming zonder in te leveren op natuurlijk daglicht. Een schaduwdoek kun je aan de pergola bevestigen, waardoor je geen losse parasol nodig hebt. 
  3. Het geeft je tuin een robuuste en landelijke uitstraling. De maatwerk pergola’s van ZONZ sunsails zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal geeft jouw tuin een strakke, robuuste en moderne uitstraling. Wanneer je jouw pergola combineert met klimplanten krijg je ook nog eens een landelijke uitstraling. Een pergola verleent zich namelijk heel goed als klimrek voor mooie planten, zoals Blauweregen, de Clematis of een druif. Hiermee voeg je op een natuurlijke manier extra sfeer toe aan je tuin. Een bijkomend voordeel is dat deze planten ook nog eens zorgen voor extra schaduw tijdens de warme zomerse dagen. 
  4. Pergola’s kun je overal bouwen. In principe zijn er geen muren nodig, tenzij je voor een aanbouwframe kiest. Een losstaand frame kun je overal in de tuin neerzetten. Zo creëer je een loungehoek, koppel je huis en tuin aan elkaar of verbind je verschillende delen in de tuin met elkaar. In tegenstelling tot een veranda of overkapping bouw je dus op een makkelijke manier zelf jouw pergola. 

Wat zijn de verschillen tussen een houten en aluminium pergola?

Tijdens je zoektocht is dit een vraag waar je tegenaan kunt lopen. Er zijn namelijk verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor het maken van een pergola. De twee meest gebruikte materialen zijn hout en aluminium. Buiten dat er verschil zit in het materiaal, zijn er ook nog een aantal praktische verschillen. Deze lichten we hieronder, aan de hand van een aantal categorieën, toe. 

Verschil in onderhoud

Bij een houten variant is het onderhoud een belangrijk onderdeel. Omdat hout een levend product is, kan de staat op lange termijn achteruitgaan en zelfs draagkracht verliezen. Het is daarom aan te raden om een houten pergola eens in de zoveel tijd te schuren of te lakken. 

In tegenstelling tot hout heeft de aluminium variant bijna geen onderhoud nodig. Je kunt er af en toe even een doek overheen halen om ervoor te zorgen dat het materiaal schoon blijft, maar verder heb je er geen omkijken naar. 

Verschil in prijs

Een houten variant is goedkoper dan aluminium, maar omdat hout continue onderhoud vergt, zal deze op lange termijn evenveel kosten als een aluminium pergola. Wanneer je een pergola aanschaft, is het dus wijsheid om na te gaan voor welke termijn je het product aanschaft, voordat je de keuze voor het materiaal maakt. 

Verschil in montage

Voor de juiste montage moeten alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten. Bij een houten variant moeten de palen worden gezaagd, geschuurd en bewerkt worden met lak of verf. Omdat dit een arbeidsintensieve klus is, is het bij hout een goedkoper alternatief om dit zelf te doen. Bij de aluminium pergola’s van ZONZ sunsails is dit toch wel een bijzonder voordeel. De aluminium staanders passen precies in elkaar, zonder dat er nog iets bewerkt of op maat gemaakt hoeft te worden. Je krijgt van ons alles compleet geleverd, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. 

Verschil in uitstraling

Het laatste verschil is de uitstraling van de twee verschillende materialen. In een natuurlijke tuin kun je er zeker van zijn dat een houten pergola perfect past. Dankzij het natuurlijke materiaal gaat zo’n pergola helemaal op tussen het groen. 

Een aluminium pergola geeft je tuin daarentegen een strakke en moderne uitstraling. Wanneer je klimplanten tegen de palen op laat groeien combineer je de robuuste uitstraling met een natuurlijke uitstraling, waardoor de pergola ook prima in jouw tuin past. 

Hoe stel ik zelf mijn maatwerk aluminium pergola samen?

Via de website van ZONZ sunsails kun je zien hoe je zelf jouw eigen maatwerk samenstelt. Allereerst maak je de keuze of je voor een vrijstaand model wilt gaan of voor een aanbouwframe. Bij een vrijstaand model krijg je 4 staanders compleet met hoekstukken geleverd, zodat je op iedere plek in je tuin of op het dakterras de pergola kunt neerzetten. Deze losse constructie kun je bijvoorbeeld gebruiken om een loungehoek in je tuin te creëren, of om twee gedeeltes in je tuin aan elkaar te koppelen. 

Een aanbouwframe wordt geleverd met 2 staanders, waardoor je de constructie tegen bijvoorbeeld je schuur, huis of schutting aan kunt bouwen. Van beide modellen is de montage heel makkelijk zelf te doen, doordat alles al op maat gemaakt is. Je hoeft dus alleen maar de staanders aan elkaar vast te maken middels de hoekverbindingen.

De vaststaande pergola wordt binnenkort aangeboden bij ZONZ.

Heb ik een vergunning nodig voor maatwerk?

Een logische vraag is of je voor het bouwen en plaatsen van een maatwerk pergola een vergunning nodig hebt. Het antwoord is dat je tot een hoogte van 2,5 meter geen vergunning nodig hebt. Tot die hoogte kun je vergunningsvrij een pergola los in de tuin zetten of als aanbouwframe aan je woning of schuur bouwen. Wanneer je wél hoger gaat dan die 2,5 meter, heb je een omgevingsvergunning nodig. Hou dus rekening met het uitzoeken van jouw maatwerk pergola dat je op tijd een vergunning regelt, mocht je een constructie willen bouwen die wat hoger is. 

Hoe combineer ik een maatwerk pergola met een doek?

Met een pergola doek creëer je op een makkelijke manier schaduw onder jouw pergola. Je kunt kiezen voor een schaduwdoek of een harmonicadoek. Op deze manier bepaal je zelf of je in de zon of in de schaduw wilt zitten. Bij ZONZ sunsails hebben we een uitgebreide collectie aan pergola doeken. Je kunt kiezen voor verschillende maten en kleuren.

Montage van een Maatwerk Harmonicadoek

Een groot voordeel van een doek van ZONZ is dat deze het hele seizoen kan blijven hangen. Ook beschermen de doeken voor 95% tegen schadelijke Uv-straling. Dankzij de schaduwdoeken kun je dus op een veilige manier van de zon blijven genieten in je tuin. Je krijgt de doeken geleverd inclusief verbindingselementen en bevestigingsmaterialen. Hierdoor kun je de pergola doeken gemakkelijk zelf monteren aan jouw pergola. 

Hoe werkt het bestellen van maatwerk?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om bij ZONZ sunsails jouw maatwerk pergola te bestellen, helpen wij jou graag verder. Je plaatst de bestelling door een e-mail te sturen naar [email protected] De stappen die je daarna doorloopt, zijn het kiezen van een constructie (een losstaand frame of een aanbouwframe), het doorgeven van de maten en het kiezen van de gewenste fundering. Voor de fundering kun je een keuze maken tussen betonfundering, een voetplaat in het midden, een voetplaat op de hoek of een inwendige voetplaat. Op onze pagina van de maatwerk aluminium pergola’s is er meer informatie te vinden over wat de verschillende stappen inhouden. Natuurlijk helpen wij je telefonisch of per e-mail graag wanneer je ergens niet uitkomt. 

Welke service verleent ZONZ sunsails?

Wanneer je kiest voor een maatwerk aluminium pergola bij ZONZ, dan kun je gebruik maken van een hoop voordelen van de service van ZONZ. Deze service houdt in dat je op alle maatwerk pergola’s 2 tot 5 jaar garantie op UV-degradatie hebt. Heb je een vraag over het samenstellen van jouw pergola? Met meer dan 12 jaar ervaring kun je voor al jouw vragen terecht bij onze maatwerk specialisten. Hierdoor weet je zeker dat je altijd deskundig advies kunt verwachten, ook nadat de pergola geleverd is. 

De constructie van jouw maatwerk pergola wordt compleet geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. Hierdoor kun je de montage gemakkelijk zelf doen. Wil je dat de pergola een andere kleur krijgt dan de standaard zwart/antraciet kleur? Ook dat is mogelijk (tegen een meerprijs van 10% per order). Geef dit dan even aan bij je bestelling, zodat het meegenomen kan worden in de order. 

Ook bieden wij bij ZONZ gratis verzending in Nederland tot 4 meter. Vanaf 4 meter geldt er een transporttoeslag. De levertijd van jouw maatwerk pergola is doorgaans 5-6 weken. Wanneer je kiest voor maatwerk dan vragen we jou om vooruit te betalen. Dit kan gemakkelijk met alle bekende betaalmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld iDeal, PayPal, creditcard en Bancontact. Na het plaatsen van jouw bestelling per e-mail krijg je van ons een orderbevestiging. Ook houden we je op de hoogte wanneer jouw pergola klaar is en naar jou toe verstuurd gaat worden. 

Tot slot helpen we je graag op weg met het monteren van de pergola, door middel van foto’s, video’s en instructies. Natuurlijk is onze klantenservice ook bereikbaar om jou te helpen. Bij ZONZ stellen we de klant voorop, en daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn en blijven. 

Waarom jouw zonwering bestellen bij ZONZ sunsails?

Bij ZONZ sunsails zijn wij al meer dan 12 jaar dé specialist in maatwerk zonwering. Naast maatwerk pergola’s verkopen wij ook (maatwerk) pergola doeken. Hierdoor kun je voor het complete plaatje terecht bij ons. Wij stellen een pergola samen met de klant samen, waardoor we rekening kunnen houden met jouw wensen. De maatwerk pergola zal op deze manier perfect passen in jouw tuin of terras. Wij denken graag met je mee over hoe je de pergola het beste kunt monteren en bevestigen, zodat je nog lang kunt genieten van jouw pergola in de tuin. Ben je benieuwd naar alle opties? Dan inspireren we jou graag met foto’s die wij van onze klanten ontvangen hebben.