Overkapping op maat van ZONZ

Een overkapping op maat

ZONZ Sunsails is al meer dan 10 jaar expert op het gebied van een overkappingen op maat. Met verschillende soorten doeken helpt een overkapping op maat bij het creëren van schaduw, het filteren van UV-straling en het tegenhouden van schuine regen. Op deze manier dient een schaduwdoek van ZONZ als ideaal alternatief voor een complete overkapping. De schaduwdoeken op maat van ZONZ zijn volledig naar eigen smaak online te ontwerpen en bestellen. Je kunt kiezen uit de vorm, afmetingen, materiaaltype, kleur en bevestigingsmaterialen. Zo creëer je schaduw naar eigen inzicht. ZONZ sunsails biedt je de keuze uit standaard schaduwdoeken en maatwerk schaduwdoeken.

Bekijk Maatwerk Schaduwdoeken Bekijk Standaard Schaduwdoeken


Bekijk alle standaard schaduwdoeken en maatwerk schaduwdoeken van ZONZ sunsails.

Soorten overkapping op maat

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnedoeken, zonnezeilen,  schaduwzeilen of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. Hieronder staan alle soorten schaduwdoeken op een rijtje:

  • Schaduwdoek waterdoorlatend: Een waterdoorlatend schaduwdoek is een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen UV-straling. Via de gaatjes kan de regen door het doek heen en dat voorkomt een waterzak bovenop het doek. Dit schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
  • Waterdicht Zonnezeil: Een zonnezeil is een waterdicht zonnescherm gemaakt van waterafstotend materiaal. Het zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft grotendeels onder het doek hangen. Heerlijk tijdens een zomerse avond.
  • Harmonicadoek: Een harmonicadoek is een flexibel waterdoorlatend of waterdicht doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. Je kunt op deze manier makkelijk wisselen tussen zon en schaduw.
  • Balkondoek: Dit type doek dient niet als overkapping maar eerder als windvanger of als privacydoek op jouw balkon. Je monteert balkondoeken verticaal, bijvoorbeeld aan de railing van jouw balkon of dakterras. Balkondoek luistert ook wel naar de noemer gaasdoek.

Overkapping op maat: maatwerk lamellendoek

Je zit graag in de zon, maar wilt snel schaduw creëren als het te warm wordt? Daarnaast wil je geen vast scherm in het zicht hebben hangen. Een flexibel schuifbaar lamellen- harmonicadoek is de ideale uitkomst! Je schuift het doek zelf gemakkelijk open en dicht met de katrolset.

Pergola-pakketen van ZONZ

Creëer schaduw in je tuin met een Pergola schaduwdoek van ZONZ sunsails. Het pergola doek is een product dat op vele manieren kan worden ingezet. Een Pergola schaduwdoek kan het hele seizoen blijven hangen en biedt tot 95% bescherming tegen schadelijke UV-straling. Je kunt voor zowel de pergola, het frame, als het doek een kleur kiezen. ZONZ biedt verschillende doe-het-zelf bouwpakketten, inclusief een op maat gezaagd houtpakket, het schaduwdoek, de verbindingselementen en de bevestigingsmaterialen. Het pakket wordt kosteloos opgestuurd bij bestellingen boven € 25. Bij bestellingen tot € 25 brengt ZONZ voor verzending naar Nederland en België € 7,50 in rekening. ZONZ sunsails verkoopt in haar webshop de kwalitatief hoogwaardige overkappingen op maat van Nesling. Kijk voor een volledig op maat samengesteld lamellendoek, zonder pergola, naar ons maatwerk lamellen- harmonicadoek.

Bekijk Maatwerk Schaduwdoeken Bekijk Standaard Schaduwdoeken