Dingen waar je op moet letten bij een schaduwdoek kopen

Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek is een doek dat horizontaal buiten wordt opgehangen en dat gebruikt wordt om schaduw te maken en bescherming te bieden tegen de zon. Dit schaduwdoek kan waterdoorlatend of waterdicht zijn. Ook kan je nog het onderscheid maken tussen een schaduwdoek met gecurvde zijden (hol ingesneden zijden zoals bij een banaan) of met rechte zijden. Dit laatste heeft te maken met de manier van bevestigen. Een schaduwdoek met gecurvde zijden is standaard en bevestig je alleen aan de hoeken.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek kopen?

Het is lekker om in de zon te zitten in de zomer, maar het is nog lekkerder om op een hete zomerdag de verkoeling van de schaduw op te zoeken. Daarvoor is het belangrijk dat je een plek creëert waar genoeg schaduw is. Geen zin in een sta-in-de-weg parasol? ZONZ biedt de oplossing. Wij verkopen standaard schaduwdoeken in vele kleuren en diverse afmetingen en vormen. Deze kun je eenvoudig zelf bevestigen en de schaduwdoeken kunnen het hele zomerseizoen buiten blijven hangen. Als je ze eenmaal hebt opgehangen, heb je er geen omkijken meer naar. Als je het doek in de winter graag wilt opbergen, kun je deze eenvoudig demonteren en opvouwen. Het doek neemt weinig plek in, dus ideaal als je niet zoveel ruimte hebt in de schuur. Bij ZONZ heb je de keuze uit een standaard schaduwdoek of een maatwerk schaduwdoek. Past een standaard schaduwdoek niet in jouw situatie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres voor maatwerk! Voor de ideale schaduw en een trendy uitstraling van jouw tuin of terras.

Om het gewenste effect van schaduw in de tuin te creëren, kan je bij ZONZ kiezen voor een standaard schaduwdoek kopen. Een standaard schaduwdoek hebben we in vijf kleuren en in vele vormen; een driehoek, vierkant, rechthoek, ongelijkzijdige driehoek of zelfs een vijfhoek. Het voordeel van een standaard schaduwdoek kopen is dat we deze op voorraad hebben; binnen 1-2 werkdagen heb je je bestelling in huis.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een schaduwdoek?

Een goede keuze maken voor de ideale schaduw is zeer belangrijk. We helpen je bij het maken van de juiste keuze voor een schaduwdoek (waterdoorlatend of waterdicht). Bij een schaduwdoek kopen moet je jezelf een aantal vragen stellen:

 • Kies ik een lucht- en waterdoorlatend schaduwdoek of een waterdicht schaduwdoek?
 • Welke afmetingen heb ik nodig?
 • Kies ik een schaduwdoek met gecurvde of rechte zijden?
 • Hoe wil ik mijn doek bevestigen?

Wij hebben -met onze jarenlange ervaring- een aantal tips en adviezen opgesteld, waarmee we je helpen de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een kwalitatief goed schaduwdoek. Bekijk hier onze tips voor de juiste productkeuze bij aankoop van een schaduwdoek.

Voor meer informatie over onze schaduwdoeken en andere producten kan je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice .

Je kunt ons bereiken op 055 – 202 1972 of per email: info@zonz.nl.

Schaduwdoek verticaal monteren

De schaduwdoeken van ZONZ sunsails bieden niet alleen maar verkoeling en bescherming tegen de zon. We beschermen ook graag jouw privacy. Dit kun je doen door een schaduwdoek verticaal te monteren. Zo’n doek wordt ook wel een privacy doek genoemd. Ze zorgen ervoor dat je minder inkijk hebt in je tuin, je balkon of op je veranda. Achter het privacy doek heb je een fijn en beschutte plek om te zitten.

Hoe bevestig ik een privacy doek?
Je kunt het schaduwdoek verticaal monteren aan een muur of aan palen. Bij dat laatste kun je bijvoorbeeld denken aan de palen van een pergola of overkapping. Het vastmaken van het privacy doek kan met een koord, spannquicks, tierips of Clipon. Een privacydoek is altijd een een op maat gemaakt doek.

Kies ik voor een waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek?

Bij onze schaduwdoeken heb je de keuze uit waterdicht en waterdoorlatend materiaal. Je kunt vanzelfsprekend droog zitten onder een waterdicht schaduwdoek. De warmte blijft grotendeels hangen onder dit doek, waardoor de temperatuur ook aangenaam blijft als de zon al onder is.

Dit waterdichte doek moet schuin opgehangen worden, zodat het regenwater weg kan lopen. Je dient het doek min. 30% op afschot te hangen; dat is 30cm hoogteverschil per 1m doeklengte. Als voorbeeld: een doek van 400cm lengte, dient dus met 30% x 400cm= 120cm hoogteverschil opgehangen te worden. Je dient 2 of 3 hoeken dan 120cm hoger te bevestigen dan de laagste hoeken.

 

 

 

Een waterdoorlatend schaduwdoek heeft een open structuur, waardoor het regenwater door het doek heen kan. Anders dan bij een waterdicht schaduwdoek kan dit hoek horizontaal, verticaal en schuin gemonteerd worden. De temperatuur onder dit doek is ongeveer 30% koeler dan onder een waterdicht schaduwdoek. Op een warme zomerdag is dit heerlijk, aangezien je dan een klein briesje door het doek voelt. Het doek is ideaal voor een dakterras.

Bekijk onze keuzehulp om te bepalen wat het beste past in jouw specifieke situatie. Elke situatie is immers anders!

Kan ik kiezen uit verschillende doeksoorten?

Er is bij ZONZ ruime keuze uit verschillende doeksoorten. Het doeksoort is afhankelijk van het soort product dat je kiest. Er zijn bij schaduwdoeken andere keuzes dan bij harmonicadoeken. Zo kun je bij een schaduwdoek kiezen voor een waterdicht of waterdoorlatend doek. Ook kun je kiezen voor een doek met rechte of gecurvde zijden. Onze speciale keuzehulp neemt je mee door alle stappen in het ontwerpproces. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze qua doeksoort.

Kan ik kiezen uit verschillende kleuren schaduwdoeken?

De schaduwdoeken van ZONZ worden geleverd in verschillende kleuren. Het aanbod aan kleuren is afhankelijk van het soort doek dat wordt gekozen. Bij het plaatsen van de bestelling wordt gevraagd naar de gewenste kleur. Ben je er niet zeker van welke kleur mooi bij jouw tuin of terras past? Bestel dan gratis online de doeksamples.

Kan ik kiezen uit verschillende vormen?

ZONZ biedt verschillende soorten schaduwdoeken aan in alle kleuren, vormen en maten. Je kunt de vorm van het doek zelf kiezen. Wil je bijvoorbeeld een rechthoekig doek voor in een pergola of kies je toch voor een schaduwdoek driehoek voor boven het terras?

Je kunt bij ZONZ terecht voor de volgende vormen schaduwdoek:

 • Driehoek (gelijkzijdig of ongelijkzijdig)
 • Rechthoek
 • Vierhoek
 • Vierkant

Een schaduwdoek met vijf hoeken of meer kan op aanvraag worden samengesteld. Vul hiervoor het contactformulier in op onze website. We kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden voor schaduw in jouw tuin.

Keuzehulp schaduwdoek

We begrijpen dat het lastig kan zijn om het ideale schaduwdoek te vinden dat past in jouw tuin. Ieder tuin of terras is anders en daarom wenst iedereen een andere kleur, maat of vorm. Wij helpen je graag zo goed mogelijk op weg bij het maken van de juiste keuze en daarom kun je op onze website gebruik maken van de keuzehulp. Hierbij wordt je stap voor stap meegenomen in het proces van het uitkiezen van jouw ideale schaduwdoek. Zo weet je zeker dat je tegen het einde van de rit schaduw hebt gekozen dat past bij jouw situatie. Mocht je na het doorlopen van onze keuzehulp nog steeds met vragen zitten, kun je uiteraard contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@zonz.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen op onze website of telefonisch contact opnemen via 055-2021972. We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 14.00 – 17.00 uur.

Welke soorten schaduwdoek verkoopt ZONZ?

ZONZ biedt veel verschillende soorten schaduwdoek. Met ons ruime aanbod van maatwerk en standaard schaduwdoeken is er altijd een geschikt doek voor uw tuin of terras.

Maatwerk Schaduwdoek gecurvde zijden:

Maatwerk Schaduwdoek rechte zijden:

Standaard Schaduwdoek:

 • Schaduwdoek Driehoek
 • Schaduwdoek Gelijkzijdige driehoek
 • Schaduwdoek Ongelijkzijdige driehoek
 • Schaduwdoek Vierkant
 • Schaduwdoek Rechthoek

Maatwerk Zonnedoek gecurvde zijden:

Maatwerk Zonnedoek rechte zijden:

Standaard Zonnedoek:

 • Zonnedoek Driehoek
 • Zonnedoek Gelijkzijdige driehoek
 • Zonnedoek Ongelijkzijdige driehoek
 • Zonnedoek Vierkant
 • Zonnedoek Rechthoek

Maatwerk Zonnezeil gecurvde zijden:

Maatwerk Zonnezeil rechte zijden:

Standaard Zonnezeil:

 • Zonnezeil Driehoek
 • Zonnezeil Gelijkzijdige driehoek
 • Zonnezeil Ongelijkzijdige driehoek
 • Zonnezeil Vierkant
 • Zonnezeil Rechthoek

Maatwerk Overkapping gecurvde zijden:

Maatwerk Overkapping rechte zijden:

Standaard Overkapping:

 • Overkapping Driehoek
 • Overkapping Gelijkzijdige driehoek
 • Overkapping Ongelijkzijdige driehoek
 • Overkapping Vierkant
 • Overkapping Rechthoek

Lamellen Harmonicadoek

Maatwerk Harmonicadoek

Maatwerk Windscherm rechte zijden:

Standaard Windscherm:

Maatwerk Winddoek rechte zijden:

Standaard Winddoek:

Pergola Schaduwdoek

Welke schaduwdoeken bieden optimale privacy?

Een winddoek, ook wel privacydoek genoemd, biedt extra privacy in de tuin of op het terras. Dit is vooral een voordeel wanneer buren door de heg of over de schutting jouw tuin in kunnen kijken. Wanneer je het winddoek sluit, zit je heerlijk beschut van zowel je buren als de wind! Voor inkijk van bovenaf is een schaduwdoek of harmonicadoek erg geschikt. Een harmonicadoek kun je open en dichtschuiven via rolsysteem. Hierdoor kun je de gewenste beschutting creëeren. Een schaduwdoek kan zowel recht als schuin gemonteerd worden, waardoor je de gewenste privacy kunt bepalen. Dit is vooral handig op een balkon of dakterras.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek kopen bij ZONZ?

ZONZ is al meer dan tien jaar dé specialist in maatwerk zonwering. Naast standaard schaduwdoeken ben je bij ZONZ aan het juiste adres voor een maatwerk schaduwdoek kopen. Op deze manier kun je een doek samenstellen volgens jouw eigen wensen die past bij jouw tuin of terras. De specialisten van ZONZ denken met je mee over de beste schaduwoplossing voor jou. We zijn erg betrokken en staan altijd klaar om mee te denken en te helpen. We proberen je zo goed mogelijk te begeleiden bij het bevestigen en demonteren van jouw schaduwdoek, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw aankoop. Uiteraard staan we altijd open voor het ontvangen mooie foto’s van onze producten in jouw tuin. Zo blijven klanten ons ook weer inspireren.

Welke service verleent ZONZ?

Wanneer je een schaduwdoek koopt bij Zonz met een standaard afmeting of een schaduwdoek op maat laat maken, dan maak je gebruik van de volledige service van Zonz. De service houdt in dat je op alle producten 2 tot 5 jaar garantie op UV- degradatie hebt. Daarnaast is het ruilen van een standaard schaduwdoek geen probleem; is het schaduwdoek niet naar wens of past het niet, dan kan je deze omruilen of krijg je je geld terug. Als maatwerkspecialist kunnen wij je ook volledig ondersteunen met een maatwerk schaduwdoek waar je naar op zoek bent.

Om te beginnen biedt ZONZ gratis verzending van bestellingen van €25,- of meer. Bestel je voor een lager bedrag dan vragen we om een kleine bijdrage in de verzendkosten. Tevens kun je altijd achteraf betalen, totdat je zeker weet dat jouw product veilig geleverd is. Daarnaast vind je op onze website alle informatie met betrekking tot het monteren en demonteren van de producten. We helpen je graag op weg door middel van foto’s, video’s en instructies. Ook is onze klantenservice altijd bereikbaar, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen bij klachten, feedback of andere vragen. Klant is koning en daarom doet ZONZ er alles aan om te zorgen dat onze klanten tevreden zijn en blijven.

Hoe werkt het bestellen en betalen van een schaduwdoek bij ZONZ?

In onze webshop kun je alle producten direct bestellen. Er wordt duidelijk aangegeven in welke stap van het bestelproces je je bevindt. Soms loopt er een kortingsactie, waarvan je dan een actiecode van ons hebt ontvangen. Alleen dan kun je deze invullen in het veld kortingscode tijdens het bestelproces. De korting wordt direct verrekend. Houdt onze Facebookpagina in de gaten voor acties en kortingen!
Na bestelling ontvang je direct een orderbevestiging per e-mail. Mocht je deze onverhoopt niet ontvangen; laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@zonz.nl.

Bestel hier direct een standaard product in onze webshop.

Gedurende het zomerseizoen hebben we 98% van de producten op voorraad. De levertijd bedraagt dan 1-2 werkdagen. Mochten we je bestelde product toch net even niet op voorraad hebben, dan hebben we dit meestal binnen 5 werkdagen weer beschikbaar.

Zit er geen passend standaard product voor je bij en wil je graag een schaduwdoek of zonnezeil op maat laten maken? Dat kan! Ga naar onze maatwerkpaginaen maak je keuze. Stap voor stap leiden we je door onze maatwerk product-configurator. Je kunt in de laatste stap je maatwerk direct bestellen en betalen.

Mocht je onzeker zijn, of je wel de juiste keuze hebt gemaakt, dan kan je het maatwerkformulier downloaden en voorzien van opmerkingen naar ons mailen: info@zonz.nl. Wij kijken er dan naar en geven je feedback.

Maatwerk heeft een levertijd van 2-3 weken en dient vooruit betaald te worden. Betalen kan bij ons gemakkelijk met alle bekende betaalmogelijkheden: iDeal, Paypal, creditcard, Bancontact etc.

Hoe werkt het retourneren van een schaduwdoek bij ZONZ?

Let op: Maatwerk kan helaas niet worden geruild.

Een product omruilen

Je kunt binnen 30 dagen je aangekochte product bij ons omruilen; daar doen wij niet moeilijk over! Het kan natuurlijk voorkomen dat je product niet past, te klein of te groot is voor je tuin of terras. Of dat het product niet voldoet aan je verwachting.

Het product dient wel schoon en in originele staat te zijn. Informeer ons over de reden van ruilen door een e-mail te sturen naar info@zonz.nl en laat ons weten welk ander product je wilt ontvangen. Het verschil in aankoopbedrag zullen wij dan verrekenen.
Stuur het product schoon, in dezelfde staat waarin je hebt ontvangen en bij voorkeur in dezelfde verpakking naar:

ZONZ sunsails
Oude Fabriekstraat 1
3812 NR Amersfoort

Vul het retourformulier in en voeg dit bij de retourzending.

Klik hier om het retourformulier opnieuw te downloaden.

Verstuur je aankoop in een doos en frankeer deze met een basispakketzegel van PostNL (€ 6,95), welke te koop is bij een PostNL agentschap.

Bij omruilen vergoeden wij de retourkosten helaas niet. We doen ons best het retourpercentage zo laag mogelijk te houden, door vooraf duidelijke productinformatie te geven. Tegelijkertijd geloven we erin dat dit onnodige milieu-impact voorkomt, aangezien het bewezen is dat het aantal zendingen en daarmee de C02-uitstoot vermindert. Een eerlijke prijs niet alleen voor jouw of onze portemonnee; het is iets waar we samen voor moeten staan, vinden wij.

Een product retourneren

Je kunt een standaard product binnen 30 dagen aan ons terug sturen, mits schoon en in originele staat. Vul het retourformulier compleet in en voeg dit bij de retourzending. Incl. IBANbankrekeningnummer met tenaamstelling. Wij zullen je aankoopbedrag binnen 14 dagen aan je overmaken.

Klik hier om het retourformulier opnieuw te downloaden.

Stuur het product schoon, in dezelfde staat waarin je hebt ontvangen en bij voorkeur in dezelfde verpakking naar:

ZONZ sunsails
Oude Fabriekstraat 1
3812 NR Amersfoort

Verstuur je aankoop in een doos en frankeer deze met een basispakketzegel van PostNL (€ 6,95), welke te koop is bij een PostNL agentschap.

Bij retoursturen vergoeden wij de retourkosten niet. Wij zullen alleen het aankoopbedrag vergoeden.