Schaduwdoek op dakterras

Schaduwdoeken zijn zeer geschikt voor op een dakterras

Op een dakterras waait het vaak, waardoor een sta-in-de-weg parasol niet geschikt is. Een waterdoorlatend schaduwdoek is weerbestendig en juist wel geschikt voor op een dakterras. Door de kleine gaatjes in het doek vangt een schaduwdoek minder wind en kan je er veel m2 schaduw mee creëren.  Een schaduwdoek is van lichtgewicht en kan je zelf eenvoudig ophangen en eraf halen.

 

Bevestiging van een schaduwdoek op een dakterras

Vaak wordt een schaduwdoek op een dakterras aan gevel, hekwerk en palen gemonteerd. De palen kunnen gemakkelijk aan een bestaand hekwerk of frame worden bevestigd. Enkel een voetplaat voor de paal voldoet vaak niet, vanwege de grote trekkracht van het schaduwdoek. Het hekwerk dient voldoende stevig te staan, zodat je er bijv. een houten paal van 250cm lengte met twee bouten aan vast kunt zetten. Bij storm dien je een schaduwdoek altijd te verwijderen op een dakterras. Dit kan gemakkelijk en snel met onze unieke katrolset, waarmee je in een handomdraai je schaduwdoek eraf haalt!

Bekijk hier onze montage van een schaduwdoek op een dakterras.

Beschut op je dakterras met windschermen van ZONZ

Van hetzelfde doekmateriaal kan je ook verticale winddoeken als windscherm bevestigen. Deze maken wij op maat in diverse doeksoorten. Omdat het doek kleine gaatjes heeft, kan de wind er nog een beetje doorheen, waardoor het doek niet bol zal gaan staan. De windschermen kunnen gemakkelijk aan een bestaand hekwerk/ frame bevestigd worden. Je creëert hiermee tegelijkertijd privacy, waardoor je heerlijk beschut en uit de wind zit!

Keuzehulp

Wanneer je hebt besloten dat je een schaduwdoek op jouw dakterras wilt, is het belangrijk om goed na te denken over jouw wensen, maar ook over de mogelijkheden op het terras. Hierbij kan de keuzehulp van ZONZ jou helpen. Je zoomt stap voor stap in op alle wensen die je hebt. Wil je een waterdicht of waterdoorlatend doek? Komt het doek in een pergola of hangt deze los? Wanneer je al deze vragen hebt beantwoord, komt jouw ideale dakterras schaduwdoek naar voren. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Partner van ZONZ sunsails

Wij werken samen met De Dakdokters die je dakterras omtoveren tot een prachtige buitenruimte eventueel mét tuin! Zij integreren de palen voor het schaduwdoek op je dakterras in het hekwerk.

Zonz Schaduwdoek Dakterras 4

 

 

Wil je in contact komen? Stuur een e-mail naar [email protected].