Schaduwdoeken

Schaduwdoeken kopen? Bij Zonz vind je het grootste assortiment schaduwdoeken

Schaduwdoeken zijn een relatief nieuw product binnen de markt van zonwering. De opmars van deze doeken is echter niet vreemd, want ze bieden enorm veel voordelen boven traditionele producten. Ze zijn praktisch, erg duurzaam en ook nog eens betaalbaar. Een parasol waait om, moet je beschermen tegen regen en vergt veel opbergruimte. En wat te denken van die zware sta-in-de-weg parasolvoet? Schaduwdoeken kunnen het hele zomerseizoen buiten hangen omdat ze beter bestand zijn tegen weer en wind. En zonder staande voet heb je alle bewegingsvrijheid. Eenmaal ophangen in het voorjaar en je hebt er de hele zomer geen omkijken meer naar! ZONZ sunsails biedt je de keuze uit standaard schaduwdoeken en maatwerk schaduwdoeken.

Bekijk Maatwerk Schaduwdoeken Bekijk Standaard Schaduwdoeken

Bekijk nu alle formaten standaard schaduwdoeken en maatwerk schaduwdoeken van ZONZ sunsails.

Schaduwdoeken zijn er in vele soorten, vormen en doekmaterialen

Schaduwdoeken, zonnezeilen, schaduwzeilen zijn er in vele soorten, vormen en doekmaterialen

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor veel moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnezeilen, schaduwzeilen, wavesails of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. De overeenkomst is dat ze allemaal van doek zijn gemaakt en praktisch en zeer duurzaam zijn. Maar de verschillen per productnaam in de categorie schaduwdoek zijn groot. Wij hebben alle soorten schaduwdoek voor je op een rijtje gezet:

  • Schaduwdoek waterdoorlatend: Een doek met kleine gaatjes wat tot 95% beschermt tegen UV-straling. Regen gaat er doorheen, waardoor er zich nooit een waterzak kan vormen. De temperatuur onder dit doek is 30% lager, omdat de wind er deels doorheen gaat. Schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
  • Zonnezeil: Een waterdicht schaduwdoek gemaakt van waterafstotend doekmateriaal, vaak aangeduid met de benaming ‘zeil’. Polyester en acryl zijn hiervoor geschikte doeksoorten. Dit doekmateriaal beschermt het beste tegen UV-straling. Dit zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft deels onder dit ‘doek’ hangen.
  • Wavesail/ harmonicadoek: Een flexibel waterdoorlatend of waterdicht (schaduw)doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. Hiermee wissel je snel tussen zon of schaduw.
  • Schaduwzeil: Hiermee wordt zowel een zonnezeil als een schaduwdoek mee bedoelt.

schaduwdoeken papagayo beach curacao

Waarom zou je een schaduwdoek kopen?

Schaduwdoeken zijn praktisch en duurzaam, kennen vele gebruiksmogelijkheden, beschermen uitstekend tegen UV-straling en zijn erg betaalbaar. Ze zijn in vele soorten, vormen en doekmaterialen verkrijgbaar. Als standaard of als maatwerk. In waterdicht of waterdoorlatend doek. Met gecurvde zijden of rechte zijden. En ga zo maar door…

Door onze jarenlange ervaring met deze producten, hebben we alle tips en adviezen voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een schaduwdoek.

Contact

Schaduwdoeken vormen dus een perfect alternatief voor parasols en andere zonwering. Lees er alles over op onze website of neem contact met ons op voor meer specifieke informatie. Maak gebruik van het contactformulier of stuur een e-mail naar info@zonz.nl. Telefonisch kan je ons bereiken op 055-2021972.