ZONZ helpt kinderdagverblijven en scholen aan de ideale schaduw op het speelplein

Schaduwdoek boven grasveld bij speeltuin

Niet iedere speelplein is voorzien van een overkapping of heeft de mogelijkheid voor een zonnescherm. Hoe maak je nou je speelplein schaduwproef? We inspireren je graag met
onze beelden voor kinderdagverblijven en scholen.

Schaduwdoek boven zandbak op het speelplein Schaduwdoek aan Robinia paal

Veilig spelen

De jonge kinderhuid is erg kwetsbaar. Het is daarom belangrijk dat kinderen beschut in de schaduw op het speelplein kunnen spelen. Verbranding van de kinderhuid moet worden
voorkomen om zo huidkanker tegen te gaan. Elk speelplein zou een minimum aantal m2 aan schaduw moeten hebben. Zeker op de plekken waar de kinderen vaak lang stil zitten, zoals
de zandbak.

UV-bescherming en verkoeling

Een schaduwdoek beschermt uitstekend tegen de UV-straling. De kinderen dienen alsnog wel ingesmeerd te worden, want ook in de schaduw kan je verbranden. De schaduw, maar ook de kleine gaatjes in het doek zorgen ervoor dat de temperatuur onder het doek flink lager is.

Opmeten en plaatsing door ZONZ

ZONZ heeft al 15 jaar kinderdagverblijven en scholen voorzien van onze kwalitatieve schaduw. ZONZ neemt graag werk uit handen en biedt dan ook vrijblijvend een opmeet & montage service voor kinderdagverblijven en scholen. Peter, het creatieve brein achter ZONZ, gaat hiervoor graag nog zelf op pad. Peter: “Het is fijn om te zien dat scholen ons weten te vinden en men schaduw belangrijk vindt voor schoolgaande kinderen. Er is vaak rondom een school aandacht voor beplanting en zijn er bomen te vinden. Op een open en kaal speelplein is vaak waar het aan schaduw ontbreekt, ZONZ biedt hiervoor de oplossing”.

Ook het KWF heeft de schaduw aan (Z)ons toevertrouwd. Op 12 lagere scholen in zowel de gemeente Emmen als in Hof van Twente mochten wij de schaduw voorzien.

 Robinia paal schaduwdoek op schoolplein  Schaduwdoeken op speelplein

Plan van aanpak

Hoe pak je het nou aan voor jouw school of kinderdagverblijf? Bepaal vooraf eerst de plek waar je schaduw wenst te creëren, bijvoorbeeld boven een zandbak. Denk vervolgens na over de bevestigingspunten. Zijn er bevestigingspunten aanwezig, zoals bestaande muren of hekwerk? Wanneer je dit in beeld hebt, maak je foto’s van de plek, waar schaduw gewenst is. Samen met geschatte afmeting en de beelden, komt ZONZ in beeld. Je stuurt je aanvraag naar info@zonz.nl en na ontvangst van de beelden en afmetingen, kijken we digitaal met je mee. Je ontvangt een passende offerte van ZONZ. Daarna nemen we contact met je op over plaatsing.

Schaduwdoek aan houten paal  Een schaduwdoek zorgt voor een koele plek op het speelplein

Montage

Op de dag van de montage komen de monteurs van ZONZ langs om het schaduwdoek te monteren. De palen worden soms vooraf al geleverd. Kids in de klas? We denken ook aan de veiligheid tijdens de montage. We zetten de plek van de montage af met lint. Eventueel kunnen de kinderen op ander gedeelte van het plein spelen.

Goed om te weten

We adviseren meestal een maximale doeklengte van 5×5 meter. Deze doekafmeting is dan door leerkrachten in het najaar er weer goed af te halen. Wij geven de hoeken een gekleurde tierip mee, zodat het doek in het voorjaar weer makkelijk op te hangen is.

Voor de meeste kinderdagverblijven en scholen maakt ZONZ dan ook gebruik van standaard doekmaten en op basis van de benodigde spanmarge wordt de afstand tussen de bevestigingspunten bepaald. Vervolgens plaatsen wij de Robinia houten palen, welke we natuurlijk zo plaatsen, dat ze nooit in de weg komen te staan. De Robinia palen zijn glad geschuurde rond houten palen met 10-12 cm diameter en 4 meter lengte. Ze geven geen splinters en hebben een natuurlijke uitstraling. Dit laatste wordt erg gewaardeerd door onze klanten, gezien vele speelpleinen tegenwoordig uit natuurlijke materialen bestaan. Ze kunnen zonder beton 90 cm de grond in worden geplaatst.

Sunfighters huismerk schaduwdoeken

We adviseren onze Sunfighters schaduwdoeken, welke van waterdoorlatend 320 gr/m2 HDPE kunststof doekmateriaal zijn. Ze zijn bestand tegen water; regenwater gaat er doorheen, met als voordeel dat er geen waterzak in kan komen. De temperatuur onder dit doek is lager, omdat de wind deels kan ventileren door de gaatjes. Ze geven tot 95% schaduw en zijn gemakkelijk schoon te maken. We geven 5 jaar garantie op de UV-degradatie. Naast prijsvoordelige standaard maten, zijn wij ook dé specialist in maatwerk. Meestal kan je binnen een gering budget al met een standaardmaat schaduwdoek uit de voeten. De bevestiging kan aan palen en/of muren. Met gebruik van onze gemakkelijke katrolset, is het doek er binnen 2 minuten af te halen, indien gewenst. Ons advies is om het doek van maart t/m september buiten te hangen. In de herfst en winter kan het dan als klein pakket opgevouwen worden.

Offerte op maat

Veilig spelen in de zon onder een schaduwdoek  ZONZ ontzorgt bij de ideale schaduw

Pakketprijs vanaf €1.895,-

ZONZ ontzorgt met een complete montage. Een schaduwdoek van 5x5m met 4 houten palen heb je al vanaf € 1.895. We horen vaak van onze klanten, dat het doek naast de praktische toepassing, ook een verrijking voor het speelplein is, vanwege de sfeer die het geeft!

Plan je montage

Vorig jaar na de eerste zonnestralen ontvingen wij veel aanvragen voor kinderdagverblijven en scholen. Hierdoor waren er lange levertijden en sommige producten waren zelfs het hele seizoen niet meer leverbaar. Wil jij ervan verzekerd zijn dat jouw speelplein voorzien is van schaduw? Vraag je offerte dan z.s.m. aan!

Wil je vrijblijvend een advies en offerte op maat? Stuur dan een mail naar info@zonz.nl. Benoem daarin de gewenste afmeting en stuur een foto mee van de plek waar je schaduw wenst te creëren.

 

ZONZ inspiratie

Wil je nog meer ZONZ inspiratie? Volg ZONZ dan @social of schrijf je in voor de ZONZ nieuwsbrief op onze homepage.

Deel dit bericht