Menu
EUR
  • Dé specialist in maatwerk schaduwdoeken
  • Gratis doeksamples
  • Gratis verzending vanaf € 25,-
  • 5 jaar garantie op UV-degradatie!

Maatwerk schaduwdoek gecurvde zijden inmeten

Jij wilt een MAATWERK schaduwdoek met gecurvde zijden inmeten.
Bekijk bij het bepalen van jouw maat alles van bovenaf gezien; dus vanuit de lucht omlaag.
Om jouw maatwerk schaduwdoek perfect in te meten is het handig als je weet welke afstand er tussen de bevestigingsmaterialen zit. Dit kun je bepalen als je de bevestigingsmaterialen (zoals draadspanners, katrolsets of ketting met karabijnhaken) reeds aan de bevestigingspunten (een oog of paal) hebt gemonteerd. We adviseren je een koord te spannen tussen de bevestigingsmaterialen. Je kunt dan de zijden van het koord opmeten om de maten te bepalen.

Uitleg inmeten schaduwdoek

De maat die je dan hebt, noemen we ook wel de netto doekmaat. Geef die maten door, van bovenaf gezien! De volgorde van de zijden is ook van belang: gebruik onze volgorde van de bovenstaande afbeelding A linksonder en dan met de klok mee.
Heb je nog geen bevestigingsmateriaal? Reken dan met minimaal 28 centimeter per bevestigingspunt, in de diagonaal door de hoeken buiten het doek gemeten. Meet op de hoogte waarop de bevestigingspunten zich bevinden.
Je neemt dus de maten van het rode koord, zoals in de eerste afbeelding getoond. Meet ook de diagonaal AC. Als de hoeken exact 90 graden (recht/haaks) zijn, dan zijn beide diagonalen hetzelfde.
De maat die je dan hebt, noemen we ook wel de netto doekmaat. Geef die maten door, van bovenaf gezien! De volgorde van de zijden is ook van belang: gebruik onze volgorde van de bovenstaande afbeelding A linksonder en dan met de klok mee.

Ons advies is om de maximale doeklengte in waterdoorlatend doek niet groter te maken dan 600 centimeter tussen de bevestigingsogen. Voor waterdicht geldt een maximale doeklengte van 500 centimeter. Een langer doek kunnen we maken, mits er halverwege extra bevestigingsogen kunnen komen. Dit vereist dan dus een extra bevestigingspunt aan de gevel of paal!
We adviseren een maximaal doekoppervlak van 40 m2 bij een waterdoorlatend doek, en 25 m2 bij een waterdicht doek. Dit vanwege het gewicht en het voorkomen van doorhangen.

Online bestel je zelf een doek met maximaal 4 hoeken. Wil je een doek met meer dan 4 hoeken bestellen, mail ons dan.

Inmeten maatwerk schaduwdoeken

Makkelijk zelf monteren
ZONZ sunsails biedt graag een helpende hand bij het monteren van de schaduwdoeken. Dit kan namelijk heel eenvoudig en daarom hebben wij een speciale montage-instructie gemaakt, zodat je het schaduwdoek gemakkelijk en zonder problemen kan ophangen in de tuin of op het terras.

Wil je een maatwerk schaduwdoek met gecurvde zijden inmeten welke wordt bevestigd aan Sunnysail Telescoopmasten? Bekijk dan deze video:

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €25,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!