Menu
EUR
  • Dé specialist in maatwerk schaduwdoeken
  • Gratis doeksamples
  • Gratis verzending vanaf € 25,-
  • 5 jaar garantie op UV-degradatie!

Gebruikersinstructie schaduwdoeken voor een langere levensduur

Tips voor langdurig gebruik van onze producten

Uiteraard wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je schaduwdoek, zonnezeil, harmonicadoek of wind-/privacydoek. Daarom geven we je tips en adviezen die bijdragen aan langdurig gebruik van onze producten.

  • Gebruik je schaduwdoek, zonnezeil of harmonicadoek alleen in het zomerseizoen; van maart tot en met september. Sneeuw kan er niet op!
  • Haal bij verwachte storm (windkracht 5 of hoger) je doek tijdelijk eraf. Haal het er ook af als je met vakantie gaat.
  • Controleer eens per maand of de spanhaken nog voldoende onder spanning staan en draai, indien nodig, de spanhaken strakker aan.
  • Berg je schaduwdoek, zonnezeil of harmonicadoek in de winter altijd droog op.
  • Zet geen open vuur (barbecue, buitenhaard of vuurkorf) of terrasverwarmer direct onder je doek! 

Advies en tips voor het schoonmaken van je schaduwdoek, zonnezeil of harmonicadoek

Hoe maak je een schaduwdoek, zonnezeil of harmonicadoek schoon? Op deze pagina geven we advies en tips voor het schoonmaken van de verschillende producten. Zo kun je langdurig genieten van jouw product.

Een waterdoorlatend schaduwdoek of wind-/privacydoek schoonmaken (schaduwdoek hdpe, kunststof)

Een waterdoorlatend schaduwdoek is gemakkelijk schoon te maken met warm water, schoonmaakmiddel en borstel. Laat het warme water even op het doek inwerken. Je kunt vervolgens het doek met bijvoorbeeld de tuinslang schoonspuiten. Vogelpoep of ander vuil is zo snel verwijderd. Gebruik geen groene zeep, want dit laat juist een vet laagje achter waarop algen, schimmel en vuil zich graag hechten.

Je kunt een hogedrukspuit gebruiken, mits je deze niet al te dicht tegen het doek houdt. Een gepaste afstand is bijvoorbeeld 60-80cm. 

Let op: doe je schaduwdoek nooit in de wasmachine en berg het schaduwdoek altijd droog op.

Een waterdicht schaduwdoek/ zonnezeil schoonmaken (polyester of acryl)

Het doekmateriaal van onze waterdichte schaduwdoeken is voorzien van een vuil- en schimmelwerende PU-coating. Behandel dit doek daarom NOOIT met een borstel of chemicaliën, omdat de coating er anders vanaf gaat. Gebruik alleen warm water met een spons of een doekje. Laat het warme water even op het doek inwerken en verwijder voorzichtig het vuil.

Gebruik hier geen hogedrukspuit. Als je een hogedrukspuit gebruikt, wordt de coating verwijderd, waardoor je doek niet meer waterdicht is.

Buitendoekreiniger gebruiken om je schaduwdoek schoon te maken

Hardnekkig vuil kan wel met een speciale reiniger behandeld worden. Bijv. CLEANTREE® buitendoekreiniger of Sprayhood & Tent Shampoo is een (kant&klaar) geconcentreerde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van atmosferisch vuil, roet en smog op o.a.: schaduwdoeken, rolgordijnen, zonneschermen, parasols, markiezen, canvas en tenten. Of een ander reinigingsmiddel voor tentdoeken. Indien je op het doek gaat boenen/schrobben met borstel (kan wel), dan gaat de waterdichte coating eraf en zul je het opnieuw moeten insprayen met een waterafstootmiddel, bijv. CLEANTREE® waterafstootmiddel of Sprayhood & Tent Protector is een geconcentreerd middel dat speciaal is ontwikkeld om materialen als (geïmpregneerd) textiel, canvas of leer opnieuw waterafstotend te maken.

Een harmonicadoek schoonmaken

Onze harmonicadoeken zijn gemaakt van dezelfde doekmaterialen als onze schaduwdoeken. Heb je een waterdoorlatend harmonicadoek? Bekijk dan het advies voor het schoonmaken van een waterdoorlatend schaduwdoek. Heb je een waterdicht harmonicadoek? Bekijk het advies voor het schoonmaken van een waterdicht schaduwdoek.

Professioneel laten reinigen (en impregneren) van je schaduwdoek

Wij reinigen zelf geen producten. Je kunt je schaduwdoek, windoek of harmonicadoek professioneel laten reinigen en impregneren bij bijv. Zonklaar.nl. Houd rekening met een levertijd van enkele weken, afhankelijk van het seizoen.

Let op: doe je schaduwdoek nooit in de wasmachine en gebruik geen hogedrukspuit voor het schoonmaken. Berg je doek altijd droog op!

Vragen over het schoonmaken van je product?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het gebruik van je product? Stuur een e-mail met je vraag of opmerking naar [email protected].

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €25,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!